Кабмін розблокує арештовані рахунки українців. Але є умова

Банки повинні взяти це до уваги

Українці, на рахунки яких органи державної виконавчої служби чи приватні виконавці наклали арешт, зможуть користуватися своїми коштами.

Головне, щоб сума стягнення за виконавчим документом щодо такої особи не перевищувала 100 000 грн.

Таке рішення з метою забезпечення життєдіяльності населення в умовах воєнного стану ухвалив Кабмін розпорядженням від 02 березня 2022 року №198-р «Про забезпечення здійснення розрахунків населення в умовах воєнного стану».

Крім того, у Мін’юсті повідомили, що у разі відкриття рахунка клієнтом, на кошти якого в цьому банку накладено арешт, клієнти можуть відкрити такий рахунок та здійснювати видаткові операції з нього без урахування арешту до закінчення воєнного стану в Україні.

Нацбанк вже проінформував банки про порядок здійснення видаткових операцій із рахунків громадян за наявності арешту на кошти і закликає банки врахувати його під час обслуговування громадян.

–  В умовах війни держава не може залишити українців без можливості розпоряджатися своїми коштами на елементарні життєві потреби.

 

Просимо банки відповідально підійти до цього питання та забезпечити таку можливість громадянам, рахунки яких були заблоковані до війни, – наголосив заступник Голови НБУ Олексій Шабан.

Нагадаємо, що готівку можна більше не знімати: три найбільших банки України нещодавно заявили, що не беруть комісії за безготівкові розрахунки.

Утім, якщо вам потрібна готівка, а в банкоматі грошей немає, є можливість зняти їх в інших точках. Наприклад, на АЗС, у супермаркеті чи в аптеці. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень