Дизайн однаковий, а от метал – різний: в Україні будуть нові пам'ятні монети (ФОТО)

Одна із них – зі срібла і важить більш як 30 грамів

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Нацбанк із 18-го січня вводить нові пам'ятні монети. Цього разу вони присвячені 24-м Олімпійським іграм.

Унікальність нових монет у тому, що вони матимуть практично однаковий дизайн, але будуть виготовлені з різного металу, повідомляють в НБУ.

Так, 2-гривнева монета буде зроблена з нейзильберу (сплав міді із нікелем і цинком), а от 10-гривневу виготовлятимуть із чистого срібла.

Тираж першої монети становитиме 35 тис. штук, а другої – 2,5 тис.

На аверсі монет зображені 4 піктограми, що символізують олімпійські види спорту, а ще голова дракона – головного символу Китаю. Будуть там і цифри «2022», які на вигляд, наче покриті лускою. Також на аверсі розміщений відповідний номінал монети, графічний символ гривні, Малий Державний Герб та напис «Україна», а також логотип банкнотно-монетного двору Нацбанку.

На реверсі ж зобразили багато знаків і символів, серед яких – голова дракона та полум'я, які є символами Олімпійських ігор. Також там є логотип Національного олімпійського комітету України і ще один символ Китаю – віяло, стилізований абрис аркуша паперу, що символізує китайську культуру, сніжинка і карта Пекіна, на якій розміщені значки сноубордиста й фігуристки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень