Суд заарештував усе майно Порошенка та наклав арешт на «Прямий» і «5 канал»

Вердикт на Різдво?

Невідомо – чи правильно взагалі вважати «державною зрадою» сам факт закупівлі вугілля у підприємств, які платили податки в бюджет України, хай навіть і знаходячись на території ЛНР/ДНР, але…

Те, як влада бере під контроль активи та майно Петра Порошенка – вражає.

ПЕЧЕРСЬКИЙ ВЕРДИКТ

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, таку ухвалу Печерського суду було оголошено під час судового засідання у четвер, 6 січня.

Таким чином, суд підтримав клопотання прокурора.

Суддя, яка оголошувала ухвалу під час засідання, перерахувала все майно та активи п’ятого президента, на які накладається арешт. Серед них:

  • квартири, що належать Порошенку, у Вінниці та Києві,
  • садиба у Козині,
  • земельні ділянки,
  • акції Порошенка у низці приватних компаній.

В Офісі генерального прокурора уточнили, що арешт накладено на все майно Порошенка.

ОДНОЧАСНО

Печерський районний суд Києва арештував активи і рахунки «Прямого» та «5 каналу».

Про це заявили у партії Європейська солідарність, лідером якої є Порошенко.

Як сказано в заяві політичної сили, «це чітко показує, що в першу чергу режим Зеленського прагне покласти край свободі слова, унеможливити будь-яку критику влади в інформаційному просторі».

Євросолідарність наголошує, що з листопада 2021 року ці канали не належать Порошенку.

«Прямий та 5 канал — це не останні телеканали, які намагається закрити Зеленський, що так хоче лише «теплої інформаційної ванни», — сказано у заяві.

Контекст:

  • 20 грудня Порошенка повідомили про підозру в держзраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з ОРДЛО у 2014–2015 роках.

    Його адвокат говорив, що підозру «засунули в щілину хвіртки». За три дні до цього, 17 грудня, Порошенку намагалися вручити повістку про виклик до Державного бюро розслідувань у цій справі, але він сів в автомобіль і поїхав, а пізніше того самого дня вилетів з України.

    «Порошенко категорично відкидає звинувачення з боку влади і вважає їх класичним взірцем сфабрикованих, політично вмотивованих справ і чорного піару проти політичних опонентів», – заявили в партії «Європейська солідарність».

  • 21 грудня Порошенко записав відеозвернення, у якому пообіцяв «не надати Офісу президента подарунка» та повернутися до України в січні.

  • 23 грудня до ДБР замість Порошенка прийшов його адвокат і повідомив, що клопотатиме про виклик як свідка в цьому кримінальному провадженні Зеленського, а також про виконання низки слідчих дій, які «викрили незаконні дії влади».

    Того самого дня народні депутати з фракції «Європейська солідарність» звернулися із заявою про нібито злочин Зеленського та його оточення до Офісу генпрокурора, ДБР та Служби безпеки України. У заяві йдеться, що зі вступом на посаду президента України Зеленського відбулися системні зміни в постачанні українським ТЕС російського вугілля, а також вугілля з тимчасово окупованих територій України.

  • 29 грудня нардепка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко повідомила, що в межах цієї справи правоохоронці прийшли з обшуками до членів партії Юрія Онищенка та Сергія Березенка. У ДБР факт обшуків підтвердили.

  • «Українська правда» з посиланням на власне джерело у правоохоронних органах повідомила 24 грудня, що в Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт Порошенка. В ОГПУ розповіли «Укрінформу», що збираються просити для Порошенка заставу в розмірі 1 млрд грн.

  • ЗМІ писали на початку січня, що прокурор відкликав клопотання про арешт Порошенка. У ДБР інформацію про відкликання клопотання назвали такою, що не відповідає дійсності.

  • Порошенко 6 січня заявив, що повернеться до України 17 січня.

  • Печерський райсуд Києва 6 січня задовольнив клопотання про арешт майна Порошенка. В Офісі генпрокурора України уточнили, що суд заарештував майно Порошенка, яке належить йому «на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна».

  • Адвокати політика заявили, що оскаржать рішення суду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень