Приватизовану землю забирають у комунальну власність: як відстояти своє право на неї

На це надається певний період

Процедуру переходу приватної землі у комунальну власність нещодавно нагадали у Мін'юсті. Так, власність померлої людини може перейти у власність громади, якщо спадкоємці, наприклад, відмовились від спадку. Тоді, після проходження певної процедури, землю та інше майно, які належали покійному, вважають відумерлою спадщиною (безхазяйним майном).

У такому випадку влада місцевої громади має дотриматись певних процедур.

По-перше, громада не може претендувати на власність померлої людини, доки не минуло пів року з дня її смерті. За цей час можуть з’явитися можливі спадкоємці, які мають право заявили про свої права на спадок померлого.

Якщо ж за 6 місяців ніхто не заявив свого права на спадок або спадкоємці відмовились від нього, а померлий власник спадщини не залишив ніякого заповіту, то на цей спадок дійсно може претендувати громада.

Через пів року після смерті власника спадку громада повинна вжити заходів для збереження його майна, взявши його під свою охорону.

Коли збігає 1 рік після смерті, громада має право звернутись до суду, аби той визнав спадщину відумерлою.

 

Зазвичай суд приймає позитивне рішення і надає громаді право успадкувати майно померлої людини.

Отже, якщо можливі спадкоємці не хочуть втратити землю та інше майно, що належали померлому родичу на правах приватної власності, вони мають вчасно заявити своє право на спадок та оформити його за усіма юридичними процедурами.

Джерело: Today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень