«Велика приватизація в’язниць» в Україні: на продаж виставляють першу з 30 колоній

Вона може стати як бізнес-центром, так і житловим будинком, адже там є всі комунікації, наголошують у Мін’юсті

Міністерство юстиції та Фонд державного майна готують до приватизації майновий комплекс Ірпінського виправного центру (№132).

Аукціон планують оголосити всередині лютого, повідомляють у Мін'юсті.

Об'єкт, стартова ціна якого складає 220,2 млн грн, відкриває безліч можливостей як для побудови бізнес-центру, логістичного комплексу, так і для житлової забудови. Очікується, що об'єктом зацікавиться широке коло інвесторів, - йдеться у повідомленні.

У міністерстві наголошують, що заклад припинив свою профільну діяльність ще в серпні 2019 року.

Ірпінський виправний центр (№132)

При цьому, він має доволі непогане розташування – «всього за 6 км від столичної станції метро «Академмістечко», як зазначають у міністерстві:

Київська область, місто Ірпінь, смт. Коцюбинське, вул. Залізнична, буд. №№1 та 5.

 

Відстань до Києва складає 2,8 км, до станції метро «Академмістечко» – 6,4 км, до міського парку відпочинку – 150 м, до залізничної станції «Біличі» – 120 м, до загальноосвітньої школи № 18 – 650 м.

Зазначається, що Ірпінський виправний центр - це перший об'єкт, який виставлять на прозорий аукціон.

Як зауважив заступник голови Фонду державного майна Тарас Єлейко, «об'єкт має чудовий інвестиційний потенціал».

Загальна площа земельної ділянки складає 8,3 га. Підведені комунікації: водовідведення і водопостачання, електрика тощо. Поруч – залізнична гілка, що дозволить новому власнику забезпечити чудову логістику. Крім того, навколо об'єкта зведений новий житловий масив, поруч – великий парк, що створює чудові умови для забудови, – каже Єлейко.

Водночас заступниця міністра юстиції Олена Висоцька зауважила, що в рамках «Великої приватизації в'язниць» на аукціони планують виставити майно 35 виправних закладів по всій країні, які перебувають у «законсервованому» стані.

Це, мовляв, не лише  позбавить державу збитків, а й забезпечить надходження до бюджету. Більше того – дасть змогу будувати нові сучасні виправні центри за європейським зразком, що покращить умови утримання в неволі, умови праці для персоналу Державної кримінально-виконавчої служби й забезпечить безпеку суспільства.

Додамо, що про розпродаж майна пенітенціарної системи повідомляли ще у серпні 2020-го.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень