Пів тисячі гуртожитків в Україні передадуть у власність громад

Люди зможуть реалізувати своє право на приватизацію

Кабінет міністрів підготував законопроєкт щодо передачі гуртожитків у власність громад уже у 2021 році. Про це розповів народний депутат Олексій Гончаренко у своєму Телеграмі.

Всього планують передати 490 гуртожитків. Суб'єктам господарювання, до статутного капіталу яких входять ці гуртожитки, влада обіцяє компенсацію.
Коштуватиме це, за розрахунками Кабміну, 1 млрд 271 млн 664 тис. гривень, з яких мільярд виділять з місцевих бюджетів, пише Олексій Гончаренко.

Сайт Сьогодні зазначає, що понад 68 тисяч осіб матимуть можливість приватизувати кімнати у гуртожитках й таким чином реалізувати конституційне право на житло. Адже тривалий час отримати право власності на кімнату у гуртожитку для багатьох – проблема. Багато відомчих гуртожитків радянських часів тепер значаться на балансі приватних підприємств. А приватизувати кімнату в гуртожитку, якщо він знаходиться в приватній власності, люди не мають права. Господар будинку в будь-який момент може здати його в оренду.

У гуртожитках комунальної форми власності приватизовано понад 58% житлових приміщень, - повідомляв Мінгеріон у 2019 році. 

З 2 662 гуртожитків, на яких поширюється дія ЗУ «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків», комунальної форми власності – 2 155, державної – 349, у статутному капіталі товариств, утворених у процесі приватизації (корпоратизації) – 261.

За період дії Закону у власність територіальних громад передано 1 168 гуртожитків, у тому числі: з державної форми власності – 787, із статутних капіталів товариств – 381.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень