Б’ють та катують? Представник уповноваженого Верховної ради з прав людини перевірив колонію на Рівненщині

Що там відбувається насправді

Фото ілюстративне

Регіональний представник уповноваженого Верховної ради з прав людини Андрій Преподобний днями відвідав виправну колонію у селі Іванчі Володимирецькому районі.

Так він відреагував на повідомлення про нібито побиття та катування в'язнів у Полицькій колонії, повідомляє Суспільне.

Представник омбудсмена поспілкувався із 22 засудженими та 4 з них заявили про моральне насильство та поодинокі удари.

Жодного тілесного видимого ушкодження мені та моєму колезі зафіксувати не вдалося. Ми поспілкувались наодинці з усіма новоприбулими засудженими до цієї колонії.

 

4 з 22 звернулись на ім'я уповноваженої із заявою про чинення на них психологічного тиску та завдання поодиноких ударів, які, зі слів засуджених, не залишили слідів, – розповів представник омбудсмена в області Андрій Преподобний.

Він додав, що один ув'язнений написав заяву, щоб його забезпечили лікуванням у стаціонарі. Усі заяви разом з листом від уповноваженого з описом усієї отриманої інформації скерують до прокуратури чи ДБР.

На фото Андрій Преподобний.

Натомість виконувач обов'язків начальника Полицької виправної колонії Володимир Каламбет, що  це маніпуляції засуджених, які мають наркозалежність.

Крім того, він запевнив, що виправною колонією повністю керує адміністрація та у ній виконують усі вимоги законодавства.

Я офіційно заявляю, що ця інформація не відповідає дійсності. До нас приїхало дуже багато наркозалежних. Коли вони приїхали, то найбільше, що їх хвилювало – це де вони будуть брати наркотики. В установі нема наркотиків, горілчаних виробів, представників адміністрації, які здійснюють такі дії.

 

Ми з цим боремось, ми за здоров'я засуджених. А це все не подобається засудженим, які з Цуманської виправної колонії. Це також не подобається і злочинному середовищу за межами установи, – розповів Володимир Каламбет.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень