Як оформити право власності на пай, щоб його не втратити

Це ж саме стосується земельних ділянок

До 1 січня 2025 року власники паїв повинні оформити право власності. Для цього необхідно звернутися до органу місцевого самоврядування, укласти відповідний договір та підготувати документи.

Основним документом, який посвідчує право на земельну частку (пай), є сертифікат на право на земельну частку (пай).

При цьому він засвідчує лише право його власника на отримання земельної ділянки (а не право власності на землю), цей документ не визначає меж земельної ділянки, а містить лише відомості про її вартість та розмір в умовних кадастрових гектарах.

На що слід звернути особливу увагу, розповів начальник західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Тарас Греня:

Якщо до 1 січня 2025 року власник земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформить право власності на земельну ділянку, він вважатиметься таким, що автоматично відмовився від земельної ділянки і вона перейде у комунальну власність.

Для оформлення права власності на земельну ділянку (пай) потрібно:

  • звернутися до відповідного органу місцевого самоврядування із заявою про виділення земельної частки (паю) в натурі (на місцевості), після чого ви отримаєте дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі;
  • укласти договір про розроблення технічної документації з землеустрою із землевпорядною організацією, зареєструвати земельну ділянку у Державному земельному кадастрі та отримати витяг про земельну ділянку;
  • звернутися до органу місцевого самоврядування із заявою про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі та надання земельної ділянки у власність, після чого орган місцевого самоврядування затверджує технічну документацію із землеустрою та передає земельну ділянку у власність;
  • звернутися до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), державного реєстратора чи нотаріуса для державної реєстрації права власності на земельну ділянку.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень