В Android-смартфонах з'явиться функція перекладу нерозбірливих «каракуль» лікарів

В Google розв'язали проблему за допомогою технологій

Незрозумілі «каракулі» лікарів  – велика проблема для багатьох. Все тому, що значне число фахівців пишуть рецепти на ліки в поспіху. В Google розв'язали проблему за допомогою технологій.

Днями пошуковий гігант провів щорічну презентацію в Індії, на якій оголосив про спільний з фармацевтами проєкт, в рамках якого ШІ компанії навчився розшифровувати незрозумілий почерк лікарів. Функцію реалізують на базі програми Google Lens, повідомляє портал TechCrunch.

Для розпізнавання написаного тексту користувачам треба буде навести камеру на текст рецепта або завантажити його з фотобібліотеки.

 

Після цього система проаналізує текст, виявить назви ліків і надасть користувачеві список найменувань. 

 

Все працює на основі штучного інтелекту.

Поки функція працює тільки мовою хінді (Індія). Однак в Google планують розширювати географію перекладача, додавши в нього англійську та інші європейські мови.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень