Що робити, якщо бачите у небі дрон чи ракету: Додаток «єППО» з’явився у Google Play

Збиваймо повітряні цілі разом

Програмісти з Одеси розробили застосунок під назвою «єППО». Він має допомогти роботі протиповітряній обороні. Застосунок пройшов верифікацію і тепер доступний для звантаження та використання на Play Маркет. Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив один з розробників Геннадій Сульдін.

Наразі є доступною версія для Android-системи, а версію для ІOS поки тестують.

Як працює «єППО»?

Ви побачили повітряну ціль, наприклад, крилату ракету чи дрон-камікадзе «шахід». Треба відкрити «єППО» на смартфоні, вибрати тип повітряної цілі, скерувати смартфон у напрямку руху цілі та натиснути велику червону кнопку. І все.

Фахівці ППО побачать відмітку на мапі, вона доповнить радіолокаційну інформацію і летюча смерть буде ліквідована.

Авторизуватися у «єППО» можна за допомогою Дії. Розробники пояснили, що це потрібно, аби роботі протиповітряної роботи не заважали вороги.

Чому це необхідно?

Завдяки кривизні земної кулі всі локатори бачать низьковисотні повітряні цілі з короткої відстані. Тому крилаті ракети та бпла орків ховаються від ППО на малих висотах. Але побачити ракету чи дрон-вбивцю можемо ми, коли їх ще не бачать радари.

Що ми робитимемо за допомогою «єППО»?

Кожен може взяти участь у створенні першої в Світі мережевої системи ППО, в якій будуть масово задіяні громадяни України.

Встановіть додаток «єППО» на свій смартфон, за кілька секунд пройдіть авторизацію за допомогою Дії, натисніть «Тест», щоб переконатись, що все ок і будьте готові сповістити зенітників про побачену загрозу.

Джерело: lviv1256

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень