Усе змішав — і готово: смачний і швидкий рецепт шоколадного торта від Мері Беррі
На приготування десерту піде менш як годину

Відома кондитерка Мері Беррі поділилася рецептом смачнючого шоколадного торта, який готується дуже просто і швидко. Кондитерка радить покрити його глазур'ю з білого і молочного шоколаду та прикрасити зефіром і цукерками. Такий торт не соромно подати на будь-який святковий стіл, але ви цілком можете поласувати ним і вдома.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- 50 г – какао-порошку
- 6 – столових ложок окропу
- 100 г – маргарину або вершкового масла
- 275 г – цукрової пудри
- 3 – великих яйця
- 125 мл – молока
- 175 г – борошна
- 1 – чайна ложка розпушувача
Для глазурі:
- 4 – столові ложки підігрітого абрикосового джему
- 100 мл – жирних вершків
- 200 г – молочного шоколаду
- Для прикраси:
- Шматочки цукерок, за бажанням
- Білий шоколад, за бажанням
- Зефір, за бажанням
Розігрійте духовку до 180 °C або 160 °C з конвекцією. Змастіть маслом форму для випічки розміром 30 x 23 см, а потім застеліть її пергаментом для випічки.
Покладіть какао в миску і додайте киплячу воду, перемішайте до однорідності. Додайте спред або масло і збийте з какао до однорідної маси, потім додайте решту інгредієнтів для торта і ретельно перемішайте.
Вилийте тісто у форму і випікайте близько пів години, поки бісквіт не почне відставати від стінок.
Залиште остигати у формі протягом 10 хвилин, потім переверніть і зніміть пергамент. За допомогою кондитерського пензля змастіть верх торта абрикосовим джемом, а потім залиште застигати.
Для приготування глазурі розігрійте вершки в невеликій каструлі, потім додайте молочний шоколад і дочекайтеся, поки він повністю розплавиться і стане однорідним.
Дайте глазурі трохи охолонути, а потім полийте торт, розподіливши її по всій поверхні.
Якщо ви робите прикрасу у вигляді пір'я, розтопіть 100 г білого шоколаду, а потім помістіть його в кондитерський мішок, відрізавши кінчик.
Видавіть лінії на торт на відстані близько 1 см одна від одної, а потім за допомогою коктейльної палички проведіть по білому шоколаду в протилежних напрямках.
Джерело: УНІАН
Радіо Трек: НОВИНИ