Українських підлітків перевірять, чи «дотягують» за знаннями до однолітків з Азії

І не тільки до них…

 

У жовтні Україна візьме участь в основному етапі міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022.

Відповідне рішення затверджено наказом Міністерства освіти й науки.

Міжнародне дослідження PISA дає змогу оцінити компетентності 15-річних учнів, які закінчують навчання в основній школі, із читання, математики та природничо-наукових дисциплін.

Цього року провідною галуззю дослідження стане математика. Додатковою буде досліджено креативне мислення 15-річних школярів.

За визначенням авторів PISA, дослідження компетентностей школярів прямо не пов’язані з опануванням шкільної програми, водночас рівень їхньої сформованості засвідчує здатність учнів успішно навчатися й бути конкурентоздатними в сучасному інноваційному суспільстві.

Цьогорічний цикл для України буде особливим ще й з огляду на те, що вперше порівняльне дослідження буде проведено у комп’ютерному форматі.

Участь у дослідженні візьмуть ті заклади освіти, що визначені міжнародною агенцією «Westat». Результати PISA-2022 буде презентовано у грудні 2023 року. 

Результати тесту показують, що за останні 18 років пальма першості за якістю освіти перейшла від скандинавських країн до регіону Південно-Східної Азії. Якщо в 2001-2006 роках перші місця у PISA посідали Швеція, Фінляндія, Норвегія, Канада, то з 2009 року майже за всіма показниками лідерами стають школярі Сингапуру, Південної Кореї, Китаю, Гонконгу.

Для довідки: у 2016 році Україна вперше долучилася до Програми міжнародного оцінювання учнів – PISA. Програма має на меті порівняти освітні системи близько 80 країн світу. Крім того, велика увага у дослідженні PISA приділяється вивченню факторів, що впливають на успішне навчання учнів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень