Українці змушені платити більше за комунальні послуги цього року

Тарифи, які не захищені урядовим мораторієм – зросли

З листопада 2021 року до листопада 2022 року вартість комунальних послуг в Україні зросла на майже 6%. І хоча частину тарифів завдяки рішенням уряду «заморозили», решта тарифів таки зросла, констатує Держслужба статистики.

Найбільше подорожчало утримання і ремонт житла. Ця стаття видатків зросла майже на 25%.

Значною мірою збільшилися видатки на водопостачання та каналізацію. Зокрема, каналізація за рік стала дорожчою на 14,9%, а холодна вода тепер коштує на 12% більше.

Майже на стільки ж, як вода, подорожчало і вивезення сміття – на 11,9%. В окремих містах зростання тарифу сягнуло й 30%. 

Не так разюче, але все ж таки зросли в ціні й інші комунальні послуги:

  • управління багатоквартирними будинками – на 3,8%;
  • гаряча вода та опалення – на 0,8%.

Газ для українців подешевшав проти ситуації у 2021 оку. Щоправда, здешевлення ледь помітне, до 1%. А ось тарифи на електроенергію для населення залишились на рівні минулого року. За обсяг споживання до 250 кВт-год, тариф складає 1,44 грн. А за обсяг споживання понад 250 кВт-год, треба платити 1,68 грн.

Нагадаємо, з нового року очікують зростання тарифів на електропостачання для бізнесу. Зокрема, тарифи на передачу електроенергії стануть вищими на 30%, а тарифи на диспетчеризацію зростуть більш ніж удвічі – на 116%.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень