Чи вирветься Україна із «зеленої удавки»? Грантоїди б’ють в набат: «Зрада»

Про що мова

Ще за часів Януковича в Україні було ухвалене законодавство, яке гарантувало інвесторам у т.з. «зелену енергетику» викуп всієї такої електроенергії за тарифом, який значно перевищують ринкові ціни і був НАЙВИЩИМИ У ЄВРОПІ.

По факту виходила схема, яка гарантувала таким інвесторам у «зелену енергетику» величезні надприбутки, бо Держава (на рівні навіть ухваленого у ВРУ окремого закону) гарантувала не лише викуп усієї такої лектроенергії за непомірними цінами, але й обіцяла, що

Такі кабальні для України умови не будуть змінюватися упродовж 20 наступних років.

 

До 2030 року

За часів Порошенка всі ці гарантії було повторно підтверджено. Зеленський теж намагався їх дотримуватися навіть під час пандемії та війни.

Однак, вже зараз, як виглядає, тягнути далі ці кабальні тарифи більше немає можливості.

Принаймні, як пише сайт «Гордон», Кабмін хоче змінити механізм фінансування «зеленої» енергетики, що може критично нашкодити перспективам залучати нові інвестиції в галузь.

Про це заявив у своєму Facebook директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко.

«Найближчим часом у рамках реформ, що мають бути впроваджені в енергетичному секторі, урядом буде запропонована реформа, яка протирічить усьому, що обіцялося публічно»

За його словами, інвестори, які зараз працюють у секторі, вже надсилали звернення до представників уряду, де наголошували на тому, що це суперечить усім взятим на себе Кабміном зобов’язанням.

«У тому числі в рамках меморандуму, підписаного між сектором ВДЕ і КМУ, НКРЕКП і Міненерго за результатами проведеної секретаріатом Енергетичного співтовариства медіації».

Однак, попри звернення інвесторів, уряд планує затвердити дорожню карту реформ, які можуть суттєво зменшити прибутки міжнародних інвесторів в Україні – у період війни:   

«Тож питання, чи потрібні Україні міжнародні інвестиції, залишається відкритим, і, судячи з пропозицій уряду, відповідь може бути негативною», – резюмував експерт.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень