У Росії Тарасу Шевченку встановили пам’ятник

Пам'ятник українському поету з'явився у Новосибірську

Пам'ятник українському поету, письменнику і художнику Тарасу Шевченку 29 вересня встановили в Новосибірську недалеко від станції метро «Жовтнева». Про це повідомляє «Сиб.фм».

Це гранітний постамент висотою у два з половиною метри, на якому встановлено бронзовий бюст Тараса Шевченка, який лівою рукою тримає книгу, а долоня його правої руки лежить на грудях біля серця.

«За пам'ятником посадили паросток верби, яку поет посадив, коли був на засланні на півострові Мангишлак в Казахстані. Художник і фотограф Сергій Федьков висипав під деревце землю, яку привіз із Харкова, «щоб коріння України тут дали свої плоди», – зазначено в повідомленні «Сиб.фм» з посиланням на телеканал «Дощ».

Поруч з пам'ятником Тарасу Шевченку на вертикальній гранітній плиті написано цитату українською мовою: «Обніміться ж, брати мої. Молю вас, благаю».

«Ці слова, сказані поетом у позаминулому сторіччі, як ніколи актуальні сьогодні не тільки для українського народу, а й для всього слов'янського світу», – йдеться в повідомленні міністерства культури Новосибірської області, зазначають автори повідомлення.

Також у повідомленні наголошується, що ім'я Тараса Шевченка давно пов'язано з Новосибірськом: у місті є вулиця Шевченка і Шевченківський житломасив, а під час Другої світової війни евакуйовані з Києва експонати музею Шевченка зберігалися в оперному театрі. Крім цього, в художньому музеї є бюст Шевченка, зроблений з його посмертної маски, яка зберігається в музеї в Санкт-Петербурзі.

Окрім того, за статистикою, кожен третій житель Новосибірської області має українське коріння. Загальна вартість проекту – близько 3 мільйонів рублів, які зібрали 250 чоловік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень