У Росії Тарасу Шевченку встановили пам’ятник

Пам'ятник українському поету з'явився у Новосибірську

Пам'ятник українському поету, письменнику і художнику Тарасу Шевченку 29 вересня встановили в Новосибірську недалеко від станції метро «Жовтнева». Про це повідомляє «Сиб.фм».

Це гранітний постамент висотою у два з половиною метри, на якому встановлено бронзовий бюст Тараса Шевченка, який лівою рукою тримає книгу, а долоня його правої руки лежить на грудях біля серця.

«За пам'ятником посадили паросток верби, яку поет посадив, коли був на засланні на півострові Мангишлак в Казахстані. Художник і фотограф Сергій Федьков висипав під деревце землю, яку привіз із Харкова, «щоб коріння України тут дали свої плоди», – зазначено в повідомленні «Сиб.фм» з посиланням на телеканал «Дощ».

Поруч з пам'ятником Тарасу Шевченку на вертикальній гранітній плиті написано цитату українською мовою: «Обніміться ж, брати мої. Молю вас, благаю».

«Ці слова, сказані поетом у позаминулому сторіччі, як ніколи актуальні сьогодні не тільки для українського народу, а й для всього слов'янського світу», – йдеться в повідомленні міністерства культури Новосибірської області, зазначають автори повідомлення.

Також у повідомленні наголошується, що ім'я Тараса Шевченка давно пов'язано з Новосибірськом: у місті є вулиця Шевченка і Шевченківський житломасив, а під час Другої світової війни евакуйовані з Києва експонати музею Шевченка зберігалися в оперному театрі. Крім цього, в художньому музеї є бюст Шевченка, зроблений з його посмертної маски, яка зберігається в музеї в Санкт-Петербурзі.

Окрім того, за статистикою, кожен третій житель Новосибірської області має українське коріння. Загальна вартість проекту – близько 3 мільйонів рублів, які зібрали 250 чоловік.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень