Гаазький суд постановив стягнути з Москви 7 мільйонів євро

Міжнародний арбітраж при Постійній палаті третейського суду в Гаазі постановив стягнути з Росії грошову компенсацію за шкоду, заподіяну екологам Greenpeace.

Укрінформ із посиланням на «Комерсант» інформує, що у вересні 2013 року активісти Greenpeace спробували провести акцію проти нафтовидобутку в Арктиці на платформі «Прирозломній», що належить «Газпрому», але були заарештовані і звинувачені в піратстві.

Згідно нинішнього рішення суду, Росія, серед іншого, має відшкодувати витрати від простою судна Arctic Sunrise під час слідства над екологами та суму застави за їхнє звільнення. Розмір компенсації буде визначений пізніше, але, як з'ясувало видання, йдеться про суму близько 7 мільйонів євро.

Нідерланди, під чиїм прапором курсувало судно, просили трибунал визнати неправомірність дій російської влади щодо екологів. Зокрема, проти них порушили кримінальну справу за звинуваченням у піратстві (до 15 років позбавлення волі), пізніше справу перекваліфікували на «хуліганство». Екологів відправили в СІЗО в Мурманську, судно помістили в порт під арешт. В підсумку російська влада відпустила екологів і судно, але Нідерланди від своїх претензій відмовлятися не стали.

Раніше Міжнародний трибунал із морського права постановив, що при затриманні, розслідуванні, інспектуванні, арешті та процесі проти екологів Росія порушила одразу кілька статей Міжнародної конвенції з морського права.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень