У 2016-му Росія залишиться без українських товарів

Український експорт у Росію може знизитися до нуля найближчим часом у зв'язку з набранням чинності Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом, заявив журналістам прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк нагадав, що вже зараз український експорт у Росію становить не більш як 2% у загальному обсязі експорту.

«Чим більше ми будемо збільшувати обсяги експорту, тим меншою буде частка Росії. Вони впродовж останніх років все робили для того, щоб скоротити український експорт на свої ринки. Вони думали, що ми не знайдемо інші ринки, але ми знайшли. Та системні порушення Росією Угоди про зону вільної торгівлі фактично змусили український агросектор ставати більш конкурентним, більш ефективним, йти на нові ринки і одержувати ці ринки. Тому Росія перестала бути визначальною для українського агросектору, – сказав Яценюк. – І зараз вони хочуть після повноцінного набуття чинності Угоди про зону вільної торгівлі, яка набуває чинності з 1 січня 2016 року, я так розумію, повністю перекрити нам ринок, ось тоді й зійде експорт до нуля. А ми продовжимо шукати нові ринки і збільшувати обсяги експорту на нові ринки».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень