Україна закликає Росію негайно звільнити засуджених до ув'язнення українців Сенцова і Кольченка

МЗС закликає світове співтовариство привселюдно засудити цей цинічний злочин проти основних прав людини

Про це повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ.

«Вимагаємо від російської сторони припинити судовий фарс, який заради амбіцій російського керівництва калічить людські долі, і негайно звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка, а також всіх інших політичних заручників», – повідомляє МЗС.

МЗС також зазначає, що такі вироки свідчить про відхід Росії від принципу неупередженості слідчого процесу і дотримання універсальних норм у галузі прав людини.

«МЗС закликає світове співтовариство привселюдно засудити цей цинічний злочин проти основних прав людини і посилити політичний і дипломатичний тиск на Російську Федерацію з метою звільнення всіх громадян України, які продовжують незаконно утримуватися на території РФ», – наголошується в повідомленні міністертсва.

У відомстві також зазначили, що українська сторона докладе всіх зусиль для звільнення своїх «співвітчизників – політичних ув'язнених у Росії».

Нагадаємо, у Росії Північно-Кавказький військовий суд Ростова засудив українського режисера Сенцова до 20 років в'язниці, Олександру Кольченку дав 10 років в’язниці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень