У рівненській багатоповерхівці працюють енергоаудитори та науковці

Для втілення програми «Перші ластівки»

В ОСББ «Замкове – 1» у Рівному будуть тестувати процедуру державного Фонду енергоефективності.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

ОСББ відібрали як пілотний проект у рамках програми «Перші ластівки».

 

Загалом в Україні таких ОСББ лише десять.

Голова ОСББ Галина Бовгира зазначила, що п’ятиповерхова будівля розміщена на вулиці Замковій, 10 а. Тут проживає 66 мешканців, з яких кожен п’ятий – це людина з інвалідністю.

Будинок ми вже утеплили. Температура повітря нині у приміщенні становить 25-27 градусів тепла. А мешканці не можуть регулювати мікроклімат у квартирах. Саме тому ми вирішили написати проект, щоб встановити індивідуальний тепловий пункт та регулювати подачу тепла. Також треба поміняти електрику.

За її словами, у приміщенні нині працюють енергоаудитори та науковці. Вони обстежують технічний стан будинку, проводять розрахунки. Далі відбудеться експертиза проекту. А вже після того розпочнуться будівельні роботи. Частину коштів відшкодовуватимуть за рахунок донорських грошей.

Заступник голови ОДА Олександр Корнійчук каже, що енергоефективні заходи у будинку проводитимуть в комплексі, а не поодиноко.

Тобто буде здійснена комплексна термомодернізація. Це дозволить не частково зменшити витрати енергоносіїв, а істотно їх економити, таким чином заощаджувати власні кошти за сплату «комуналки».

Саме такий підхід закладений в основу роботи Фонду.

Загалом головна мета програми «Перші ластівки» – протестувати механізм реалізації енергоефективних заходів клієнтів Фонду до його офіційного запуску. 

Нагадаємо, Фонд енергоефективності – це мультидонорський проект, створений задля співфінансування енергоефективних проектів ОСББ, починаючи від енергоаудиту і закінчуючи безпосередньо впровадженням ощадних заходів.

Бюджет Фонду – це кошти іноземних донорів та державні гроші. Основна відмінність від програми Держенергоефективності – це, з одного боку, проведення обґрунтованих звітом енергоаудитора заходів, з іншого – надання грантової допомоги ОСББ на усі витрати, що пов’язані з реалізацією проекту.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень