У Рівному був зв'язок з космосом: відвідувачі тримали метеорит у руках і загадували бажання

Вчені кажуть, що це приносить щастя

У Рівному до Дня космонавтики продемонстрували унікальний метеорит.

Подібних у світі лише шість.

18 липня 2015 року його знайшов рівнянин на етнічних землях України поблизу міста Суземки, нині це територія Російської Федерації.

Докладніше про унікальний експонат розказав голова правління Товариства охорони пам'яток історії культури у Рівненській області Сергій Лейчук:

Чим цікавий сам метеорит «Суземка»?

Він належить до групи атакситів і підгрупи sHH.

 

Це унікальний метеорит, бо має унікальний залізно-нікелевий склад і має найбільше вмісту золота і нікелю у світі. І другий у світі за вагою.

Понад 9 місяців космічне тіло вагою близько 10 кілограмів досліджували в Академії наук у Росії, а у 2017 році метеорит зареєстрували у Міжнародному Товаристві метеоритів та планетарних досліджень в Лондоні.

Місце перебування метеориту тримають у таємниці, адже він безцінний. 

[media=112954][media=112953]

У Рівненському НУВГП два шматки цього метеориту будуть досліджувати місцеві вчені, а поки кожен охочий, хто відвідав презентацію, зміг потримати частинку космосу в руках і загадати бажання.

Також на зустрічі порекомендували бути уважнішим до каміння, яке ви бачите: головна ознака метеориту - це надзвичайно велика маса, яка не відповідає його розміру. 

Стеж за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень