У центрі Рівного є лабораторія, яка співпрацює із НАСА

Розташована вона у Будинку вчених

У Рівненському Будинку вчених, що на вулиці Симона Петлюри, сьогодні показали, як працює лабораторія космічних досліджень від Малої академії наук. Вона функціонує всього 2 роки, проте за цей час її працівники вже мають фото із космосу, які отримали завдяки участі у програмі від НАСА, згідно з якою кожен учень мав змогу замовити знімок будь-якої ділянки із космосу.

Над дослідженнями  верхніх шарів атмосфери та метеорних явищ нині тут працює десяток науковців та чимало учнів із Малої академії. Завідувач лабораторії Євген Малиновський каже, що учнів із МАНу і не тільки намагаються максимально залучити до вивчення астрономії, бо це цікаво. А для усіх охочих побачити зоряне небо через телескоп науковці влаштовують оптичні спостереження, про які попередньо повідомляють, говорить Євген Малиновський:

Таке відбувається досить регулярно. Ми анонсуємо це, але дуже багато залежить від погоди.

Загалом у лабораторії функціонує 6 телескопів, з них 2 радіотелескопи, які дозволяють побачити у зоряному небі трохи більше, ніж інші. Щоправда, науковці зізнаються, що і їх замало. До кімнати із технікою втрапити не легко, хоча сьогодні зробили виняток і показали все, що використовують для досліджень.

До співпраці із астрономами цієї лабораторії запрошують учнів 8-11 класів, яким обіцяють відкрити усі секрети спостережень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень