У чому Рівненщина відстає від інших областей України: результати офіційного дослідження

Проводилося дослідження за 10 показниками

Загалом же Рівненська область серед 24 інших посіла 9 місце.

Однак, були як і показники, де Рівненщина займає лідерські позиції, так і ті, де відстає.

До прикладу, за показником «Децентралізація та діяльність органів місцевого самоврядування» Рівненська область перебуває на 7-му місці. Хоча й має на своєму рахунку аж 20 об’єднаних територіальних громад, все ж відстає від інших областей.

Однією з найбільших проблем регіону є корупція – за її рівнем наша область опинилася аж на 3 сходинці. Також досить низьким є рівень ЗМІ – 6 сходинка в рейтингу. Як відзначає експерт, причиною цьому є низька медіаграмотність, мала оплата праці. А також плинність кадрів.

Також, як відзначає учасник дослідження, експерт-політолог Віталій Лебедюк, найгірше те, що Україна на сьогодні не має тенденції до зростання рівня демократії:

За показниками організації Freedom House в нас немає тенденції до зростання рівня демократії. Ми потрапили в категорію країн, які за останні 10 років зазнали найбільших втрат за показником рівня демократії. Як і наші сусіди – Росія, як завжди, та Папуа Нова Гвінея – наші природні друзі на карті світу.

Втім, є показники, за якими Рівненщина серед лідерів. Це міжетнічні та міжконфесійні відносини, політична активність, партії та вибори, а також безпека та діяльність держадміністрацій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень