У Польщі викрили групу шахраїв-посередників, які видали понад 8 тисяч фіктивних запрошень на роботу

Організаторам загрожують чималі терміни ув’язнення

В Любліні викрили групу шахраїв, які розгорнули масштабну організацію нелегальної міграції іноземців, в тому числі українців, у країни Європи. Шахраї видали понад 8 тисяч фіктивних запрошень на роботу.

Про це повідомляє польська прокуратура.

Звинувачення пред’явили сімом членам групи, яку очолювало українсько-польське подружжя. Загалом у цій справі є 134 підозрюваних. Група займалася незаконною діяльністю починаючи з 2012 року. Вони створювали фіктивні фірми на території Люблінського воєводства, через які видавали запрошення на роботу в Польщі для іноземців. Потім на їхній підставі робили дозволи на роботу в органах місцевої влади.

Громадяни України, Білорусі, Росії, Казахстану та Молдови отримували національні візи для роботи у Польщі, але використовували їх лише для перетину кордону. Одразу по приїзді в Польщу вони їхали в інші країни Європи, де працювали нелегально.

Шахраї забезпечили незаконний перетин польсько-українського кордону для 8337 іноземців, і це лише підтверджені випадки. Загалом їх може бути значно більше.

Усім сімом затриманим пред’явили звинувачення за низкою статей. Загалом їм загрожує до 12 років позбавлення волі. Шістьох підозрюваних на час слідства відпустили, а керівника злочинного угруповання, 49-річного українця, заарештували на 3 місяці. 

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень