У чому найкраще вимочувати печінку перед приготуванням?
Щоб страва потім не гірчила
Зазвичай печінку вимочують, аби вона не гірчила у готовій страві. При цьому, перед замочуванням бажано зняти з печінки усю плівку.
Найкращі варіанти, у чому можна вимочити печінку
Молоко
Універсальний варіант, що зробить її трохи м'якшою і солодшою.
Вода
Прекрасно підходить для телячої печінки, смак якої вважається самодостатнім і не потребує коригування іншими продуктами чи спеціями.
Вершки
Це варіант «по-багатому». Наприклад, для головної страви на святковому столі.
Мінералка
Мінералка - не найкращий ваш помічник у нівелюванні гіркоти. Вона годиться тільки для надання печінці м`якості.
Скільки треба вимочувати печінку?
У більшості випадків достатньо години, але якщо шматок більший за 1 кг, час вимочування краще трохи збільшити.
Джерело: Ukr.Media
Радіо Трек: НОВИНИ