На якій олії заборонено смажити: мало хто про це знає

Не вся олія підходить для смаження, а на деякій готувати їжу шкідливо для здоров'я

Без олії не обходиться жодна господиня на своїй кухні. Однак, не усі знають, як правильно посмажити страву, щоб вона не втратила корисні елементи.

Тож кілька порад від експерта: яка олія найкраще підходить для смаження. Про це розповіла нутриціолог Богдана Тарасюк на своїй сторінці в Instagram.

Яка олія підходить для смаження?

 

Кокосова олія

Так, кокосова олія на 90% складається з насичених жирів, які роблять її стійкою до нагрівання, тому на ній можна смажити.

При кімнатній температурі це масло напівтверде та може довго зберігатися. Однак, потрібно уникати пластикових тар та не переїдати. Також ця олія може підвищити рівень холестерину в організмі.

Масло какао

Виготовляють його з бобів какао. Зокрема, в чорному та молочному шоколаді міститься однакова кількість жирів. Однак, в темному менше цукру. Смажити на такій олії також можна.

Олія авокадо

Олія містить велику кількість мононасичених жирних кислот, тому вона підходить для смаження.

На яких оліях заборонено смажити?

 

Оливкова олія

Ця олія може підвищити рівень «корисного» холестерину та знизити рівень «шкідливого» в організмі людини. Також, якщо її вживати на постійній основі, то тривалість життя буде довшою. Тому вживати її можна лише в сирому вигляді.

Лляна олія

Олія містить велику кількість рослинної форми Омега - 3 та інших корисних кислот. Однак для приготування гарячих страв не підходить. Окрім того, термін придатності такої олії становить всього 30 діб після відкриття. А зберігати її потрібно у темному місці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень