5 корисних лайфхаків з мікрохвильовкою, або Як стати кухонним джедаєм

У мікрохвильовці можна навіть готувати бісквіт

В мікрохвильовій печі можна зробити дивовижно ніжний сир, приготувати соковиті баклажани або зробити шикарну молочну пінку для капучино. І це далеко не всі можливості цього кухонного девайса, повідомляє moyo.ua.

Приготувати сир

З кислого молока за 15 хвилин можна зробити натуральний сир, який так і тане в роті. Та й в холодильнику такий зберігається довше на кілька днів, ніж магазинний. Для цього знадобиться:

  • кефір;
  • ємність для мікрохвильовки.

Потрібно залити молоко в тарілку і поставити в мікрохвильовку на 7-10 хвилин на потужність близько 400 W. Довше тримати не треба, інакше сир вийде як гума. Орієнтир готовності – сироватка відокремлюється від білої маси. Це добре проглядається візуально, при цьому з'являється приємний сирний запах. Потрібно вийняти страву, дати їй охолонути хвилин десять і процідити через марлю! Коли сироватка стече, можна їсти. Сир виходить ніжним, помірно сухим і абсолютно не кислим.

Зробити баклажан соковитим

Усі знають, який примхливий баклажан. Нерідко овоч буває занадто щільним або твердим, через що його складно шинкувати, щоб приготувати за рецептом. Баклажан потрібно «розм'якшити» в мікрохвильовці. Робиться це так:

Ретельно помити овоч. Виделкою або зубочисткою проколоти шкірку в кількох місцях. Упакувати баклажан у рукав для запікання і готувати 3-5 хвилин на максимальній потужності. Також можна легко зняти шкіру з помідор. Для цього треба зробити надрізи та прогріти 2-3 хвилини на високій потужності.

Приготувати пінку для капучино

Божественна молочна пінка виходить найпростішим способом – за допомогою мікрохвильової печі. Діємо за інструкцією.

Налити в кухоль молоко, прикрити кришкою і добре струсити. Поставити в мікрохвильовку на 15-25 секунд. Зняти кришку. Гріти молоко ще 20-30 секунд. Ідеальна пінка готова!

Освіжити черствий хліб

Мікрохвильовка допоможе повернути м'якість зачерствілого хліба. Для цього потрібно нарізати буханець на тонкі скибочки й помістити їх на тарілку,

розігріти на максимальній потужності протягом 20 секунд.

Якщо результат не дуже, слід злегка змастити шматочки вершковим маслом. Також цей спосіб діє для швидкого розморожування хліба, який дістали з морозилки. Головне, не перестаратися згодом – інакше вийдуть сухарі.

Очистити мікрохвильовку без зусиль

Не так-то легко очистити мікрохвильову піч від засохлих плям. Але є один дієвий спосіб, який розм'якшує бруд за кілька хвилин. Для чищення печі потрібно:

Взяти глибоку тарілку і налити 200 мл води. Додати 3-4 столові ложки оцту. Поставити суміш у мікрохвильовку на максимальну потужність приблизно на 1,5-3 хвилин. Потім насухо протерти поверхню і мікрохвильовка як нова! Ні плям, ні бруду, ні запахів.

Ці 5 корисних порад для мікрохвильової печі допоможуть стати справжнім джедаєм в кулінарії. У мікрохвильовці можна навіть готувати бісквіт. Час випікання залежить від розміру. Наприклад, у силіконовій формі діаметром 20 см треба готувати близько 8-10 хвилин на високій потужності.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень