Як правильно вибрати яловичину: 4 поради

Варто знати деякі нюанси

Яловичина – дуже корисний і смачний вид м'яса, з якого можна приготувати багато смачних страв, починаючи з котлет, закінчуючи шашликом. Але дуже часто не вдається придбати натуральний і смачний продукт в магазинах і на ринку, через що смак страв зовсім не такий, як хотілося б.

Експерти поділилися корисними порадами щодо вибору якісної та смачної яловичини, які точно допоможуть вам вибрати хороший продукт, повідомляє OBOZREVATEL.

На що слід звертати увагу при виборі м'яса в першу чергу:

Колір

Свіжа яловичина завжди тільки яскраво-червоного кольору, без будь-яких темних плям і зеленого відтінку. Якщо ж вона має коричневий колір – це говорить про те, що м'ясо старе і жорстке.

Запах

Свіжа яловичина завжди має свіжий запах, без зайвих неприємних запахів.

Жорсткість

Якість м'яса можна перевірити дуже просто – досить натиснути на нього пальцем, якщо слід від натискання відразу розгладився – це свіжа і не жорстка яловичина. А якщо слід залишився – м'ясо старе і його краще не купувати.

Ціна

Хороший натуральний продукт не може мати низьку ціну.

Яку частину правильно брати для різних страв

1. Якщо ви хочете посмажити яловичину – вибирайте тільки ніжні шматки – філе, кострець, товстий або тонкий край.

2. Якщо хочете запікати, кращим варіантом стане м'ясо з жировим прошарком – вирізка або філе, так страва вийде дуже соковитою та смачною.

3. Для смачного і густого супу потрібно вибирати шматки яловичини з хрящами, сухожиллями й великими кістками.

4. Якщо ви хочете зварити холодець – потрібно вибирати не тільки м'ясо, але варто додати кістки, рульку і навіть хвіст, так він буде точно вдалим.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень