Варення зі смородини: 3 рецепти смачної консервації
Найкращі рецепти для господинь
Зараз в самому розпалі сезон збору різноманітних ягід, які господині консервують. Щоб ви могли насолоджуватися смаком смородини навіть взимку, ми підібрали для вас найкращі рецепти.
Варення зі смородини з апельсином
- апельсин - 2 шт.
- смородина чорна або червона - 1 кг
- цукор - 1 кг
Апельсини очищаємо від шкірки й білої її частини. Розрізаємо на невеликі шматочки. Засипаємо апельсин і смородину в блендер, подрібнюємо. Як альтернативу можна використовувати м'ясорубку.
Перекладаємо пюре в каструлю і засипаємо цукром. Перемішуємо і залишаємо на пів години. Потім ставимо каструлю на слабкий вогонь і доводимо до кипіння. Потім, помішуючи, варимо 5-10 хвилин.
Варення зі смородини «п'ятихвилинка»
- цукор - 1-1.5 кг
- вода - 200-250 мл
- смородина - 1 кг
Засипаємо цукор в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на середній вогонь і варимо, помішуючи, поки цукор не розчиниться, а сироп не закипить. Викладаємо в каструлю ягоди, знову помішуємо, доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин. Маса виходить рідкою, але після охолодження загусає.
Варення зі смородини з малиною
- смородина червона або чорна - 500 г
- цукор - 500-800 г
- малина - 500 г
Беремо каструлю, викладаємо в неї смородину, розминаємо товкачем. Засипаємо цукор, перемішуємо і залишаємо на 1-2 години, щоб ягоди пустили сік. Потім ставимо каструлю на слабкий вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Потім збільшуємо вогонь і варимо 10-15 хвилин. Додаємо малину, перемішуємо і варимо ще 10 хвилин.
Радіо Трек: НОВИНИ