Головні помилки при смаженні шашлику: ніколи не робіть так
Щоб не зіпсувати смак страву дотримуйтеся правил приготування
На якість шашлику можуть вплинути різні фактори. Щоб не зіпсувати страву слід дотримуватися основних правил приготування м'яса.
- Вибирайте гарне м'ясо і на цьому не економте. Вибирайте для нього ошийок. Це частина м'яса в міру жирна і не суха.
- Не шкодуйте цибулі на страву. Якщо вам здається, що 300 грамів цибулі для одного кілограма м'яса - це багато, то це зовсім не так. І ще один секрет, для шашлику дуже важливий сік цибулі, а не нарізування його на кільця.
Перемішайте м'ясо з цибульним пюре, посоліть і поперчіть, не додавайте оцет, він вб'є смак м'яса, - пише РБК-Україна
- Не нарізайте шматки м'яса різної величини. Річ у тому, що шматкам різного розміру буде потрібно різний час приготування.
Рекомендується нарізати м'ясо на шматки по 3,5–4 см. Якщо вони будуть менше, то м'ясо вийде сухим, а якщо більше, то погано прожариться в середині.
- Ніколи не смажте шашлик на соснових дошках. При горінні соснові дошки виділяють канцерогени, а це небезпечно для здоров'я.
Деревина хвойних порід дуже швидко прогорає. І до кінця смаження у вас в мангалі залишиться попіл, який не дасть нормального жару.
- Не залишайте шматки цибулі на шампурі, це стосується й інших овочів. Оскільки, вони починають горіти швидше, ніж м'ясо. Тому м'ясо у вас буде ще сирим, а цибуля чи овочі вже згорять, надавши м'ясу гіркий смак.
Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ