Тісто для піци (РЕЦЕПТ)
Інгредієнти:
- вода - 250 мл.
- борошно - 400 г
- оливкова або соняшникова олія - 2 ст. л.
- свіжі дріжджі - 20 г
- цукор - 2 ч. л.
- сіль - 1 ч. л.
З такої кількості тіста вийде дві великі піци (діаметром 30-33 см).
Дріжджі покришити в велику посудину, посипати цукром і залишити на 5 хв, щоб вони розпустились, потім перетерти їх ложкою. Додати теплу воду і сіль. Перемішати. Потім додати приблизно 200 г просіяного борошна. Перемішати ложкою.
Далі додати оливкову олію, розмішати, висипати решту борошна і замісити м’яке еластичне тісто.
Оскільки борошно буває різне, то орієнтуватись слід не лише на кількість борошна в рецепті, але й на консистенцію тіста.
Тому решту борошна додавайте поступово.
Поверхню тіста змастити олією, посудину накрити чистим рушником і поставити в тепле місце на 1 годину, щоб тісто підросло.
Через годину тісто обім’яти. Тісто для піци готове.
Смачного!
Джерело - smachno.in.ua
Фото - з мережі
Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ