

Цю страву варять близько пів тонни на тиждень
Українська страва дуже полюбилася жителям Азії. Виявляється, азійцям припав до смаку капусняк. Особливо цю традиційну українську першу страву полюбляють у Південній Кореї.
Про це розповів відомий шеф-кухар і амбасадор української кухні у світі Юрій Ковриженко в ефірі «Радіо Культура».
— У Кореї, коли ми відкрили ресторан української кухні під патронатом посольства України, в топі продажів був саме капусняк, а не борщ, - розповів кулінар.
За його словами, справа тут у тому, що український борщ був не зовсім зрозумілим для мешканців цієї азійської країни. А от капусняк їм нагадав суп з гострої капусти кімчі тіге.
— Я варив капусняк без пшона, тому що його треба було теж адаптувати до місцевих смаків, бо інакше корейці просто б не їли. Капусняк був на копчених свинячих ребрах, наваристий, густий і, звичайно, ми робили його дуже гострим, тому що корейці їдять дуже гостру їжу, - каже Ковриженко.
Страва не просто дуже сподобалася корейцям, а стала хітом продажів.
— Якщо борщу ми варили 200 літрів на тиждень, то капусняку йшло десь пів тонни, - ділиться кухар.
При цьому корейці дуже тішилися, що в українській кухні є схожа на їхню страва.
— І це дуже важливо, бо коли вони знаходять щось знайоме в іншій культурі, їм це завжди дуже приємно, - додав він.
Але в той самий час, наприклад, в Сингапурі, місцеві жителі дуже полюбили борщ, бо для них, судячи з усього, капусняк виявився аж надто екзотичним.
Радіо Трек: НОВИНИ
В Україні виводять з обігу банкноту у 200 гривень: на що її замінять?
Ось як українців дурять у магазинах: на що звернути увагу у чеку
Ваша доля залежить від години народження: о котрій на світ з’являються справжні щасливці?
Військовий експерт пояснив, як зміниться війна після 20 квітня
Заблокують доступ до грошей: ПриватБанк звернувся до українців з попередженням
Швидкий маринад і салат. Як смачно приготувати м’ясо, коли зовсім мало часу
Головні помилки при смаженні шашлику: ніколи не робіть так
У Макаревича бомбануло: раптом заявив, що «Борщ є... не зовсім українським»
Березовий сік на зиму: корисна і смачна консервація (РЕЦЕПТИ)
Мафіозі переховувався 7 років, але «спалився» на рецептах (ВІДЕО)
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415