У Макаревича бомбануло: раптом заявив, що «Борщ є... не зовсім українським»

На елементарному спалився

Російський співак Андрій Макаревич нещодавно виступав у Рівному. У соцмережах наші земляки схвально відгукуються про концерт. Переважно...

Днями опублікували цитати, де росіянин сказав, що борщ з'явився задовго до виникнення України, тому ця страва є скоріше древньою, ніж українською.

Артист запитує…

- Як ви думаєте, коли Русь називалася Київською, але при цьому була Руссю, борщ уже був? - Я думаю, що борщ - це дуже старовинна страва. Його роблять і в Сибіру, ​​і в Краснодарському краї, і в Україні, і в Білорусі. Він всюди трохи різний і чимось відрізняється. Хтось його робить зі свинини, хтось із баранини, білих грибів або вегетаріанський.

Артист порівняв український борщ з польською горілкою

- Це як кажуть, що поляки придумали горілку, але це ж не вони зробили. Розумієте? Хіба це головне?

Музикант розповів, що любить різний борщ, головне - щоб він був зроблений з умінням і любов'ю.

Також він підкреслив, що добре, коли країну впізнають по страві, проте кричати про те, що ви перші у світі - не потрібно.

- Ну перші, а якщо другі? Хто це вважав і що це змінює? Адже це не спорт і не забіг на довгу дистанцію. Тисячу років це було в Україні, але тоді її ще не було. Ми жили взагалі в інших умовах, а борщ був!

За матеріалами Факти

Радіо Трек у Тelegram, Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Олег Нечидюк

Олег Нечидюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень