Бабагануш: популярна східна закуска з баклажанів (РЕЦЕПТ)
Готується швидко і «розходиться» на ура!
Українська кулінарна блогерка Ганна Станкевич із Чернівців опублікувала у своєму Instagram рецепт бабагануша – закуски зі східної кухні, яка складається переважно з баклажанів, змішаних із приправами.
Інгредієнти:
- 500 г – свіжих баклажанів
- 3 ст. л. – смаженого кунжуту
- 2 зубчики – часнику
- 1/3 ч. л. – солі
- 1/4 ч. л. - чорного меленого перцю
- 50 мл – оливкової олії
- сік 1/2 - лимона
- кінза або петрушка і оливкова олія для подавання.
Баклажани помити, загорнути у фольгу і запекти при 200 °C приблизно 40 хв, охолодити. Розрізати запечені баклажани на дві половинки і ложкою акуратно вишкребти м'якуш. До м'якоті додати решту інгредієнтів і добре збити блендером.
Під час подавання посипати зеленню і полити оливковою олією.
Для свіжості смаку в готовий бабагануш можна додати класичний білий йогурт і він буде на смак ще кращим.
Смачного!
Радіо Трек: НОВИНИ