Що не можна робити у мікрохвильовці

Що, крім металевого посуду та яєць в шкаралупі, не можна гріти у мікрохвильовці?

Що не можна робити за допомогою мікрохвильової печі?

Стерилізувати порожні банки

Не можна стерилізувати в мікрохвильовці порожні банки, бо прилад почне перегріватися і може згоріти. Щоб простерилізувати банки, їх спочатку споліскують і заливають в кожну приблизно по 100 мл холодної води. Пропарюють в мікрохвильовці на найвищій потужності 10—12 хв.

Сушити сухарі

Мікрохвильовка буде працювати коректно, якщо в продуктах, які ви хочете розігріти, є хоч якась кількість вологи. Тому в ній не варто сушити горіхи, сухарі, насіння, готувати сухофрукти — там практично немає рідини.

Невідповідний пластик

Іноді для розігріву в мікрохвильовій печі посуд визначають «на око» — якщо пластик товстий і щільний, значить можна. Але не весь пластик термостійкий, і при розігріві може виділяти токсичні речовини. Визначити, що ємність підходить для використання, можна за маркуванням із зображенням мікрохвильової печі.

Посуд зі сріблястим малюнком

Чашки та тарілки зі сріблястим або золотистим обідком чи малюнком намагаються використовувати для розігріву часто. І хоча це всього лише візерунок, фарба, якою він нанесений, містить метал, який проводить електрику. Якщо готувати або розігрівати їжу в такому, то можна помітити іскри. Це може призвести до поломки техніки або короткого замикання.

Фольга

Фольга — це тонкий алюміній, який блокує надходження електромагнітних хвиль в продукт. Це призводить до перегріву внутрішніх частин мікрохвильовки, а страва, загорнута в фольгу, залишається холодною.

Джерело: Порадниця

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень