Цьогоріч випускники не складатимуть іспити у школах

За державну підсумкову атестацію зараховуватимуть результати ЗНО

Сьогодні у Рівному освітяни представили зміни до проведення ЗНО-2107. Зокрема, до вже традиційного обов’язкового предмету українська мова та література додаються ще математика або історія України на вибір, та решта з переліку, які будуть необхідні для вступу у ВНЗ. Залежно від напрямку, це можуть бути іноземні мови чи фізика, хімія, географія, тощо. Максимально кожен абітурієнт може обрати 4 предмети для ЗНО. А от що зміниться цього навчального року при вступі до ВИШів - докладніше розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк:

 

- Для всіх вищих начальних закладів встановлюється три вступні предмети: перший – обов’язковий – українська мова, література (так уже кілька років поспіль); другим предметом вперше в умовах прийому прописана математика, або історія України, або біологія. Тобто, ВИШі мають другим предметом поставити один з цих трьох. І третім предметом вищий навчальний заклад має право поставити творчий іспит, або один із того переліку, що виставлений на ЗНО.

 

Перелік предметів, необхідних для вступу, усі вищі навчальні заклади мають оприлюднити до 15 грудня.

До слова, реєстрація на пробне ЗНО стартує 10 січня і триватиме до 31 січня. До речі, цьогоріч пробне тестування, ймовірно, подорожчає і коштуватиме, за попередніми розрахунками, трохи більше 120-ти гривень.

Між тим, як зазначив начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти облуправління освіти Святослав Сидорук, уже кілька років поспіль кількість випускників у школах Рівненщини зменшується.

Цього року їх буде на 495 менше, ніж торік. Натомість, за рахунок першокласників, у цьому навчальному році школярів на три тисячі більше, порівняно з попереднім - 149,5 тисяч.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень