Три страви за 15 хвилин: святкові рецепти від Клопотенка

Легко та смачно

Відомий кухар Євген Клопотенко поділився рецептами страв, які можна приготувати на Різдво швидко.

Ці рецепти для тих, у кого не вистачає часу на довгі приготування, а хочеться зробити якусь смачну закуску.

Салат з авокадо і грейпфрутом

Вам знадобиться:

  • Грейпфрут – 1 шт.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Гранат – ½ шт.
  • М’ята – 2 гілочки.
  • Оливкова олія – 1-2 ст. л
  • Сіль та перець – за смаком.

 

Приготування:

Грейпфрут почистіть від шкірки і перетинок. У вас повинно залишитися одне філе. Це потрібно, щоб грейпфрут не давав гіркоту. М'якуш поріжте великими шматочками.

Авокадо розріжте на дві частини, видаліть кісточку й почистіть від шкірки. Наріжте м'якуш великими кубиками.

Насіння граната відокремте від плоду, листочки м'яти відокремте від гілок і за необхідності помийте.

Змішайте всі інгредієнти, заправте салат оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.

Салат з гарбузом і хурмою в йогуртовій заправці

Вам знадобиться:

  • Гарбуз – 200 г.
  • Хурма – 1 шт.
  • Сік апельсина – 150 мл.
  • Кориця (мелена) – 1-2 дрібки
  • Йогурт – 100 г.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Панірувальні сухарі – 2 ч. л.
  • Дві гілочки м’яти для подачі.

 

Приготування:

Гарбуз чистимо від шкірки, ріжемо кубиками розміром приблизно 1 см.

Вичавлюємо сік апельсина в невелику каструльку, додаємо кубики гарбуза, корицю, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні, поки гарбуз не стане м'яким. Тут важливо вловити момент, коли зовні шматочки гарбуза будуть м'якими, а всередині ще трохи твердими. У мене пішло на це близько 15 хвилин. Знімаємо з вогню і дістаємо гарбуз з соку.

Хурму чистимо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками або теж кубиками.

У невеликій місткості йогурт змішуємо з медом.

В салатнику змішуємо гарбуз, хурму, додаємо йогуртову заправку, посипаємо салат панірувальними сухарями і прикрашаємо листочками м'яти.

Паштет із сардин з маслом

Вам знадобиться:

  • Консервовані сардини – 150 г.
  • Вершкове масло – 150 г.
  • Сік лимону – 1 ст. л.
  • Цедра половини лимону
  • Петрушка – 25 г.
  • Сіль – за смаком.

 

Приготування:

Відкрийте банку з сардинами, витягніть рибу з масла і викладіть на паперовий рушник, щоб масло вбралося.

Вершкове масло нагрійте до кімнатної температури, листя петрушки дрібно порубайте.

У невеликій мисці змішайте вершкове масло, сардини, зелень, цедру лимона і сік лимона. Вимісить виделкою до отримання однорідної маси. Можете використовувати блендер, якщо хочете, щоб паштет вийшов більш однорідним. Додайте сіль за смаком. Подавайте з грінками з житнього хліба.

Фото й матеріали з сайту Євгена Клопотенка

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо ТРЕК у Telegram.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Знайдено хаскі

Знайдено собаку породи  хаскі з нашийником. Тому, хто загубив улюбленця, прохання телефонувати.      

Знайдено посвідчення водія

Знайдено посвідчення водія на прізвище Ярошик Олександр.  

Знайдено паспорт

Знайдено паспорт на прізвище Єфімчук Анастасія.    

Більше оголошень