Три страви за 15 хвилин: святкові рецепти від Клопотенка
Легко та смачно
Відомий кухар Євген Клопотенко поділився рецептами страв, які можна приготувати на Різдво швидко.
Ці рецепти для тих, у кого не вистачає часу на довгі приготування, а хочеться зробити якусь смачну закуску.
Салат з авокадо і грейпфрутом
Вам знадобиться:
- Грейпфрут – 1 шт.
- Авокадо – 2 шт.
- Гранат – ½ шт.
- М’ята – 2 гілочки.
- Оливкова олія – 1-2 ст. л
- Сіль та перець – за смаком.
Приготування:
Грейпфрут почистіть від шкірки і перетинок. У вас повинно залишитися одне філе. Це потрібно, щоб грейпфрут не давав гіркоту. М'якуш поріжте великими шматочками.
Авокадо розріжте на дві частини, видаліть кісточку й почистіть від шкірки. Наріжте м'якуш великими кубиками.
Насіння граната відокремте від плоду, листочки м'яти відокремте від гілок і за необхідності помийте.
Змішайте всі інгредієнти, заправте салат оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.
Салат з гарбузом і хурмою в йогуртовій заправці
Вам знадобиться:
- Гарбуз – 200 г.
- Хурма – 1 шт.
- Сік апельсина – 150 мл.
- Кориця (мелена) – 1-2 дрібки
- Йогурт – 100 г.
- Мед – 1 ч. л.
- Панірувальні сухарі – 2 ч. л.
- Дві гілочки м’яти для подачі.
Приготування:
Гарбуз чистимо від шкірки, ріжемо кубиками розміром приблизно 1 см.
Вичавлюємо сік апельсина в невелику каструльку, додаємо кубики гарбуза, корицю, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні, поки гарбуз не стане м'яким. Тут важливо вловити момент, коли зовні шматочки гарбуза будуть м'якими, а всередині ще трохи твердими. У мене пішло на це близько 15 хвилин. Знімаємо з вогню і дістаємо гарбуз з соку.
Хурму чистимо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками або теж кубиками.
У невеликій місткості йогурт змішуємо з медом.
В салатнику змішуємо гарбуз, хурму, додаємо йогуртову заправку, посипаємо салат панірувальними сухарями і прикрашаємо листочками м'яти.
Паштет із сардин з маслом
Вам знадобиться:
- Консервовані сардини – 150 г.
- Вершкове масло – 150 г.
- Сік лимону – 1 ст. л.
- Цедра половини лимону
- Петрушка – 25 г.
- Сіль – за смаком.
Приготування:
Відкрийте банку з сардинами, витягніть рибу з масла і викладіть на паперовий рушник, щоб масло вбралося.
Вершкове масло нагрійте до кімнатної температури, листя петрушки дрібно порубайте.
У невеликій мисці змішайте вершкове масло, сардини, зелень, цедру лимона і сік лимона. Вимісить виделкою до отримання однорідної маси. Можете використовувати блендер, якщо хочете, щоб паштет вийшов більш однорідним. Додайте сіль за смаком. Подавайте з грінками з житнього хліба.
Фото й матеріали з сайту Євгена Клопотенка
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ