Три страви за 15 хвилин: святкові рецепти від Клопотенка

Легко та смачно

Відомий кухар Євген Клопотенко поділився рецептами страв, які можна приготувати на Різдво швидко.

Ці рецепти для тих, у кого не вистачає часу на довгі приготування, а хочеться зробити якусь смачну закуску.

Салат з авокадо і грейпфрутом

Вам знадобиться:

  • Грейпфрут – 1 шт.
  • Авокадо – 2 шт.
  • Гранат – ½ шт.
  • М’ята – 2 гілочки.
  • Оливкова олія – 1-2 ст. л
  • Сіль та перець – за смаком.

 

Приготування:

Грейпфрут почистіть від шкірки і перетинок. У вас повинно залишитися одне філе. Це потрібно, щоб грейпфрут не давав гіркоту. М'якуш поріжте великими шматочками.

Авокадо розріжте на дві частини, видаліть кісточку й почистіть від шкірки. Наріжте м'якуш великими кубиками.

Насіння граната відокремте від плоду, листочки м'яти відокремте від гілок і за необхідності помийте.

Змішайте всі інгредієнти, заправте салат оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.

Салат з гарбузом і хурмою в йогуртовій заправці

Вам знадобиться:

  • Гарбуз – 200 г.
  • Хурма – 1 шт.
  • Сік апельсина – 150 мл.
  • Кориця (мелена) – 1-2 дрібки
  • Йогурт – 100 г.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Панірувальні сухарі – 2 ч. л.
  • Дві гілочки м’яти для подачі.

 

Приготування:

Гарбуз чистимо від шкірки, ріжемо кубиками розміром приблизно 1 см.

Вичавлюємо сік апельсина в невелику каструльку, додаємо кубики гарбуза, корицю, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні, поки гарбуз не стане м'яким. Тут важливо вловити момент, коли зовні шматочки гарбуза будуть м'якими, а всередині ще трохи твердими. У мене пішло на це близько 15 хвилин. Знімаємо з вогню і дістаємо гарбуз з соку.

Хурму чистимо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками або теж кубиками.

У невеликій місткості йогурт змішуємо з медом.

В салатнику змішуємо гарбуз, хурму, додаємо йогуртову заправку, посипаємо салат панірувальними сухарями і прикрашаємо листочками м'яти.

Паштет із сардин з маслом

Вам знадобиться:

  • Консервовані сардини – 150 г.
  • Вершкове масло – 150 г.
  • Сік лимону – 1 ст. л.
  • Цедра половини лимону
  • Петрушка – 25 г.
  • Сіль – за смаком.

 

Приготування:

Відкрийте банку з сардинами, витягніть рибу з масла і викладіть на паперовий рушник, щоб масло вбралося.

Вершкове масло нагрійте до кімнатної температури, листя петрушки дрібно порубайте.

У невеликій мисці змішайте вершкове масло, сардини, зелень, цедру лимона і сік лимона. Вимісить виделкою до отримання однорідної маси. Можете використовувати блендер, якщо хочете, щоб паштет вийшов більш однорідним. Додайте сіль за смаком. Подавайте з грінками з житнього хліба.

Фото й матеріали з сайту Євгена Клопотенка

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень