

Легко та смачно
Відомий кухар Євген Клопотенко поділився рецептами страв, які можна приготувати на Різдво швидко.
Ці рецепти для тих, у кого не вистачає часу на довгі приготування, а хочеться зробити якусь смачну закуску.
Салат з авокадо і грейпфрутом
Вам знадобиться:
Приготування:
Грейпфрут почистіть від шкірки і перетинок. У вас повинно залишитися одне філе. Це потрібно, щоб грейпфрут не давав гіркоту. М'якуш поріжте великими шматочками.
Авокадо розріжте на дві частини, видаліть кісточку й почистіть від шкірки. Наріжте м'якуш великими кубиками.
Насіння граната відокремте від плоду, листочки м'яти відокремте від гілок і за необхідності помийте.
Змішайте всі інгредієнти, заправте салат оливковою олією, посоліть і поперчіть за смаком.
Салат з гарбузом і хурмою в йогуртовій заправці
Вам знадобиться:
Приготування:
Гарбуз чистимо від шкірки, ріжемо кубиками розміром приблизно 1 см.
Вичавлюємо сік апельсина в невелику каструльку, додаємо кубики гарбуза, корицю, доводимо до кипіння і варимо на маленькому вогні, поки гарбуз не стане м'яким. Тут важливо вловити момент, коли зовні шматочки гарбуза будуть м'якими, а всередині ще трохи твердими. У мене пішло на це близько 15 хвилин. Знімаємо з вогню і дістаємо гарбуз з соку.
Хурму чистимо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками або теж кубиками.
У невеликій місткості йогурт змішуємо з медом.
В салатнику змішуємо гарбуз, хурму, додаємо йогуртову заправку, посипаємо салат панірувальними сухарями і прикрашаємо листочками м'яти.
Паштет із сардин з маслом
Вам знадобиться:
Приготування:
Відкрийте банку з сардинами, витягніть рибу з масла і викладіть на паперовий рушник, щоб масло вбралося.
Вершкове масло нагрійте до кімнатної температури, листя петрушки дрібно порубайте.
У невеликій мисці змішайте вершкове масло, сардини, зелень, цедру лимона і сік лимона. Вимісить виделкою до отримання однорідної маси. Можете використовувати блендер, якщо хочете, щоб паштет вийшов більш однорідним. Додайте сіль за смаком. Подавайте з грінками з житнього хліба.
Фото й матеріали з сайту Євгена Клопотенка
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ
Які банани в магазині треба обходити стороною: це знає не кожен
Їх це не обходить: освітянка пояснила, чому відмінники з України мають гірші оцінки за кордоном
Просто киньте це при посадці в лунку: зберете по три відра картоплі з куща
Мороз та сніг? Синоптик назвала регіони, куди повернеться холод
Пенсіонерам роздають новий вид посвідчень: як отримати і що робити зі старим
Різдвяний піст 2019: як урізноманітнити меню (РЕЦЕПТИ)
Від стандартного меню відмовилася ще одна школа на Рівненщині (ФОТО)
ТОП-10 кулінарних «шедеврів» із відривного календарика 2008 року (РЕЦЕПТИ)
РЕАЛЬНЕ морозиво у домашніх умовах: 4 рецепти рівнянам (ФОТО)
Червоний борщ з вишнями, джур, киселиця і QR-код: на Рівненщині з'явиться унікальний збірник рецептів
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415