Різдвяний піст 2019: як урізноманітнити меню (РЕЦЕПТИ)
Пропонуємо вам рецепти простих і ситних страв
Квасолевий суп з лимоном
Інгредієнти:
- – 500 г квасолі;
- – 4 дрібно порізані цибулини;
- – 6 стебел селери;
- – 4 середні моркви, порізані скибками;
- – 1 стебло цибулі-порею;
- – 2 склянки подрібненої капусти;
- – 150 г олії, м’ята, перець, сіль.
Приготування:
Спочатку треба квасолю перебрати, промити і замочити на 6-8 годин у теплій воді. Потім варимо 15-20 хвилин. Коли квасоля стане м’якою, знімаємо її з вогню і зливаємо.
В іншій каструлі ставимо варитися дрібно порізані цибулю, селеру, цибулю-порей, капусту і моркву, порізану на кружальця. Доводимо все до напівготовності, після чого кладемо туди проціджену квасолю і варимо, помішуючи, щоб не пригоріло. За 10 хвилин до кінця варіння кладемо м’яту, сіль, перець за смаком і додаємо олію.
Окремо до супу подається половинка лимона.
Пісні рисові котлети з кабачком
Інгредієнти:
- – 80 г рису;
- – 170-200 г молодого кабачка;
- – 5-6 пір’їн зеленої цибулі;
- – 2-3 ст. ложки пшеничного борошна;
- – Сіль і перець чорний мелений – за смаком;
- – Олія для смаження.
Приготування:
Відварюємо рис. Потім, потрібно кабачок натерти на крупній тертці, додати подрібнену зелену цибулю, сіль і борошно, перемішати.
З отриманої маси формуємо круглі котлетки і обсмажуємо на розігрітій сковороді до золотистого кольору.
Капустяні конвертики
Інгредієнти:
- – Качан капусти;
- – Склянка гречаної крупи;
- – Цибулина;
- – Морквина;
- – Кріп і петрушка;
- – Олія, сіль, перець чорний.
Приготування:
Дрібно порізати цибулю і моркву, обсмажити на олії. Зварити гречану крупу, остудити, змішати з цибулею.
Акуратно розділити капустяне листя, один за одним. Покласти у киплячу воду і проварити. На середину листя покласти фарш, згорнути конвертиками, обсмажити.
Можна полити пісним майонезом. При подачі на стіл прикрасити зеленню.
Пісна овочева запіканка
Інгредієнти:
- – 8-10 великих картоплин;
- – 2-3 морквини;
- – 350-400 г грибів;
- – 4-5 помідорів;
- – Сіль, чорний мелений перець і пісний майонез.
Приготування:
Сиру картоплю ріжемо тонкими пластинами. Моркву тремо на крупній тертці. Помідори ріжемо тонкими кільцями. Гриби ріжемо тонкими пластинами. Беремо форму для запікання, змащуємо її олією і укладаємо нашу запіканку наступним чином:
- 1. Картопля (солимо, перчимо);
- 2. Морква (солимо, перчимо);
- 3. Гриби (солимо, перчимо);
- 4. Помідори (солимо, перчимо);
- 5. Картопля.
Останній шар картоплі рясно змащуємо пісним майонезом і поміщаємо в розігріту духовку, запікаємо 1 годину при температурі 200 градусів.
Фаршировані печериці
Інгредієнти на 3 порції:
- Склянка гречки;
- 600 г великих печериць;
- Цибулина;
- 30 г олії;
- Сіль і перець – за смаком.
Приготування:
Відварюємо гречку у підсоленій воді до готовності. Печериці промити, відрізати ніжки. Капелюшки розкласти на змащеному олією деку.
Цибулю і ніжки грибів дрібно порізати, обсмажити на олії до золотистого кольору. Додати в сковороду гречану крупу, посолити, поперчити і обсмажувати дві хвилини.
Капелюшки печериць заповнити начинкою і запікати в духовці протягом 20 хвилин при температурі 190 градусів.
Радіо Трек: НОВИНИ