РЕАЛЬНЕ морозиво у домашніх умовах: 4 рецепти рівнянам (ФОТО)

Від знавців

Приготувати морозиво в домашніх умовах – просто.

Головне крокувати до мети згідно з планом запропонованим блогерами сайту blog.metro.ua.

Морозиво ванільно-вершкове – справді смачне. Перевірено журналістами Радіо Трек!

Ванільно-вершкове

Цей рецепт домашнього морозива є класичним — для десерту знадобляться молоко та вершки.
Приготування морозива в домашніх умовах починається з вибору свіжого якісного молока. Смачне морозиво вдома робиться завжди з продукту, жирністю не менше 3,2 %. Вершки важливо заздалегідь охолодити. Дістати їх потрібно безпосередньо перед приготуванням.

Складові:

• 250 мл пастеризованого молока;
• 60 г цукру;
• 8 г ванільного цукру або 2 г ваніліну (на 500 г морозива);
• 3 яйця (жовтки);
• 150 мл вершків (жирністю не менше 33 %).

Приготування:

1. Молоко підігріваємо на маленькому вогні. Щоб воно не пригорало, потрібно додати частину цукру — 30 г (приблизно 1,5 столової ложки). Молоко не слід доводити до кипіння: температура не має перевищувати 80 °C. Візуально можна орієнтуватися на маленькі бульбашки на поверхні рідини по краю каструлі.
2. Ванільний цукор або ванілін змішуємо з гарячим молоком.
3. Жовтки з цукром розтираємо блендером або просто вінчиком.
4. У гаряче молоко невеликою цівкою виливаємо жовтки з цукром, ставимо суміш на водяну баню. Наше завдання — зробити молочну масу густою.
5. Охолоджуємо готову основу, з’єднуємо зі збитими вершками.
6. Розкладаємо морозиво по контейнерах або порційних формах, ставимо в морозильну камеру.
7. Через 1–1,5 години масу потрібно перемішати вручну або за допомогою блендера. Це дасть змогу досягти кремоподібної текстури без кристаликів льоду.
8. Знову ставимо в морозилку до повного застигання.

Пломбір в домашніх умовах

Пломбір має щільну текстуру та високу жирність. Класичний різновид готується з вершковим маслом. Такий рецепт морозива в домашніх умовах, напевно, допоможе вам згадати дитинство.

Складові:

• 500 мл молока;
• 120 мл води;
• 2 курячі яйця;
• 2 г ваніліну;
• дрібка лимонної кислоти;
• 300 г цукру;
• 50 г вершкового масла;
• 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

1. Пломбір роблять у кілька етапів. 400 мл молока виливаємо в сотейник, ставимо грітися на маленькому вогні. До кипіння доводити не варто.
2. Білки відділяємо від жовтків. Останні перетираємо з 100 г цукру (приблизно 5 столових ложок).
3. Змішуємо молоко, що залишилося, із жовтками, додаємо крохмаль.
4. У яєчну суміш поступово заливаємо гаряче молоко. Ретельно помішуючи, ставимо на вогонь. Треба, щоб все починало загусати.
5. Отриману кремоподібну масу вистуджуємо в холодній воді з льодом.
6. Готуємо солодкий сироп. Змішуємо воду, цукор, лимонну кислоту та ставимо на маленький вогонь до закипання.
7. Збиваємо білки в густу піну, змішуємо з гарячим сиропом. Отриману масу знову збиваємо.
8. Масло з ваніліном також збиваємо віничком або виделкою, поки обсяг першого не збільшиться вдвічі.
9. Змішуємо масло з молочною основою, потім потроху додаємо сироп. Ретельно перемішуємо.
10. Перекладаємо суміш у форму і морозимо 2 години.

Шоколадне морозиво вдома

Шоколадне домашнє морозиво готувати легко, адже для цього знадобляться лише три інгредієнти. Такий десерт найбільше люблять діти.

Складові:

• 100 г згущеного молока;
• 300 мл жирних холодних вершків;
• 80 г шоколаду або 40 г какао-порошку.

Приготування:

1. Розтоплюємо шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
2. На невисокій швидкості збиваємо міксером холодні вершки до легкого загустіння, додаємо згущене молоко.
3. Вводимо в масу шоколад, швидко перемішуємо міксером.
4. Перекладаємо суміш у контейнер і ставимо в морозилку.
Через те, що шоколад містить масло, таке морозиво застигає протягом декількох годин. Подавати його найкраще в чистому вигляді або з горішками.

Морозиво з кефіру та ягід 

Кефір — натуральний і дуже корисний продукт. На жаль, багато дітей і дорослих його не люблять. Але, якщо на основі кефіру зробити морозиво, він перетвориться на дивовижну смакоту. Її приготування не потребує багато часу, а результат потішить навіть найдосвідченіших гурманів.

Складові:

• 300 мл (півтори склянки) кефіру будь-якої жирності;
• 1–2 банани;
• будь-які ягоди без кісточок — вишня, журавлина, чорниця, малина тощо;
• 2–3 столових ложки рідкого меду — можна замінити сиропом, варенням, джемом або просто 2 столових ложки цукру;
• 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

1. Банан очищуємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в чашу блендера. Сюди ж додаємо кефір, цукор або мед. Збиваємо до утворення однорідної маси.
2. Заливаємо кефірну основу в формочку, ставимо в морозилку на 1,5 години.
3. За допомогою блендера готуємо ягідний соус. В однорідну суміш додаємо столову ложку кукурудзяного крохмалю.
4. Варимо соус 15 хвилин на маленькому вогні.
5. Застигле морозиво кладемо в чашу блендера та повторно збиваємо. Маса має бути густою та однорідною. Знову ставимо остуджувати в морозилку на 4–5 годин.
6. Подаємо кефірне морозиво в порційних креманках, поливши соусом і прикрасивши листочком м’яти.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень