РЕАЛЬНЕ морозиво у домашніх умовах: 4 рецепти рівнянам (ФОТО)
Від знавців
Приготувати морозиво в домашніх умовах – просто.
Головне крокувати до мети згідно з планом запропонованим блогерами сайту blog.metro.ua.
Морозиво ванільно-вершкове – справді смачне. Перевірено журналістами Радіо Трек!
Ванільно-вершкове
Цей рецепт домашнього морозива є класичним — для десерту знадобляться молоко та вершки.
Приготування морозива в домашніх умовах починається з вибору свіжого якісного молока. Смачне морозиво вдома робиться завжди з продукту, жирністю не менше 3,2 %. Вершки важливо заздалегідь охолодити. Дістати їх потрібно безпосередньо перед приготуванням.
Складові:
• 250 мл пастеризованого молока;
• 60 г цукру;
• 8 г ванільного цукру або 2 г ваніліну (на 500 г морозива);
• 3 яйця (жовтки);
• 150 мл вершків (жирністю не менше 33 %).
Приготування:
1. Молоко підігріваємо на маленькому вогні. Щоб воно не пригорало, потрібно додати частину цукру — 30 г (приблизно 1,5 столової ложки). Молоко не слід доводити до кипіння: температура не має перевищувати 80 °C. Візуально можна орієнтуватися на маленькі бульбашки на поверхні рідини по краю каструлі.
2. Ванільний цукор або ванілін змішуємо з гарячим молоком.
3. Жовтки з цукром розтираємо блендером або просто вінчиком.
4. У гаряче молоко невеликою цівкою виливаємо жовтки з цукром, ставимо суміш на водяну баню. Наше завдання — зробити молочну масу густою.
5. Охолоджуємо готову основу, з’єднуємо зі збитими вершками.
6. Розкладаємо морозиво по контейнерах або порційних формах, ставимо в морозильну камеру.
7. Через 1–1,5 години масу потрібно перемішати вручну або за допомогою блендера. Це дасть змогу досягти кремоподібної текстури без кристаликів льоду.
8. Знову ставимо в морозилку до повного застигання.
Пломбір в домашніх умовах
Пломбір має щільну текстуру та високу жирність. Класичний різновид готується з вершковим маслом. Такий рецепт морозива в домашніх умовах, напевно, допоможе вам згадати дитинство.
Складові:
• 500 мл молока;
• 120 мл води;
• 2 курячі яйця;
• 2 г ваніліну;
• дрібка лимонної кислоти;
• 300 г цукру;
• 50 г вершкового масла;
• 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю.
Приготування:
1. Пломбір роблять у кілька етапів. 400 мл молока виливаємо в сотейник, ставимо грітися на маленькому вогні. До кипіння доводити не варто.
2. Білки відділяємо від жовтків. Останні перетираємо з 100 г цукру (приблизно 5 столових ложок).
3. Змішуємо молоко, що залишилося, із жовтками, додаємо крохмаль.
4. У яєчну суміш поступово заливаємо гаряче молоко. Ретельно помішуючи, ставимо на вогонь. Треба, щоб все починало загусати.
5. Отриману кремоподібну масу вистуджуємо в холодній воді з льодом.
6. Готуємо солодкий сироп. Змішуємо воду, цукор, лимонну кислоту та ставимо на маленький вогонь до закипання.
7. Збиваємо білки в густу піну, змішуємо з гарячим сиропом. Отриману масу знову збиваємо.
8. Масло з ваніліном також збиваємо віничком або виделкою, поки обсяг першого не збільшиться вдвічі.
9. Змішуємо масло з молочною основою, потім потроху додаємо сироп. Ретельно перемішуємо.
10. Перекладаємо суміш у форму і морозимо 2 години.
Шоколадне морозиво вдома
Шоколадне домашнє морозиво готувати легко, адже для цього знадобляться лише три інгредієнти. Такий десерт найбільше люблять діти.
Складові:
• 100 г згущеного молока;
• 300 мл жирних холодних вершків;
• 80 г шоколаду або 40 г какао-порошку.
Приготування:
1. Розтоплюємо шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
2. На невисокій швидкості збиваємо міксером холодні вершки до легкого загустіння, додаємо згущене молоко.
3. Вводимо в масу шоколад, швидко перемішуємо міксером.
4. Перекладаємо суміш у контейнер і ставимо в морозилку.
Через те, що шоколад містить масло, таке морозиво застигає протягом декількох годин. Подавати його найкраще в чистому вигляді або з горішками.
Морозиво з кефіру та ягід
Кефір — натуральний і дуже корисний продукт. На жаль, багато дітей і дорослих його не люблять. Але, якщо на основі кефіру зробити морозиво, він перетвориться на дивовижну смакоту. Її приготування не потребує багато часу, а результат потішить навіть найдосвідченіших гурманів.
Складові:
• 300 мл (півтори склянки) кефіру будь-якої жирності;
• 1–2 банани;
• будь-які ягоди без кісточок — вишня, журавлина, чорниця, малина тощо;
• 2–3 столових ложки рідкого меду — можна замінити сиропом, варенням, джемом або просто 2 столових ложки цукру;
• 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю.
Приготування:
1. Банан очищуємо від шкірки, нарізаємо невеликими шматочками, кладемо в чашу блендера. Сюди ж додаємо кефір, цукор або мед. Збиваємо до утворення однорідної маси.
2. Заливаємо кефірну основу в формочку, ставимо в морозилку на 1,5 години.
3. За допомогою блендера готуємо ягідний соус. В однорідну суміш додаємо столову ложку кукурудзяного крохмалю.
4. Варимо соус 15 хвилин на маленькому вогні.
5. Застигле морозиво кладемо в чашу блендера та повторно збиваємо. Маса має бути густою та однорідною. Знову ставимо остуджувати в морозилку на 4–5 годин.
6. Подаємо кефірне морозиво в порційних креманках, поливши соусом і прикрасивши листочком м’яти.
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ