Три продукти, які можуть замінити оцет при консервуванні
Господиням на замітку – дійсно корисна штука
Як правило, домашні заготівлі рідко обходяться без використання оцту, але не всім такі заготівлі до вподоби… Багато людей відчувають лише смак оцту. А змінити це насправді дуже просто – оцет легко можна замінити на інший інгредієнт з такими ж властивостями.
Лимонна кислота
Лимонна кислота часто використовується як у побуті, так і в кулінарії. Вона допоможе замінити оцет.
1 г продукту відповідає 10 мл рідини.
Пам’ятайте, що спершу потрібно буде ввести лимонну кислоту і тільки потім вводиться маринад. На 3-літрову банку можна брати 1-1,5 ч.л. порошку.
До речі, якщо приготувати огірки на лимонній кислоті, то вони вийдуть смачнішими та апетитнішими.
Горілка
Більш несподіваний метод полягає у використанні горілки замість звичного оцту. На смакових якостях закруток це ніяк не позначиться – овочі не володітимуть «п’янким» ефектом.
На стандартну банку закруток потрібно брати 2 великі ложки алкоголю.
Перевага методу полягає у тому, що овочі можна зберігати не в льоху, а десь на стелажах чи на полиці.
Для помідорів
Якщо ви любите помідори, існує ідеальний метод заготівлі, завдяки якому про оцет можна забути. Можна взяти натуральний томатний сік.
На 2 кг помідорів треба взяти 1 л соку.
Джерело: prostoway
Радіо Трек: НОВИНИ