Золоте правило. Як приготувати ідеально хрумкі малосольні огірки (РЕЦЕПТ)
На це піде всього кілька годин
Усього 6 год – і ви отримаєте ідеальні малосольні огірки Але для цього треба знати, що саме і в якій кількості додавати. Секретом поділився відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко:
Почнемо з золотого правила хрумкого огірка.
По-перше, огірки мають бути до 10 см і красиві.
По-друге, їх треба помити, залити водою і почекати 20-30 хв. Потім ту воду просто злити, вона не потрібна.
Далі справа за малим: розполовинити головку часника, порізати десь 10 г чилі, кинути те в миску (чи банку) з огірками (1-1,5 кг), засипати 2 ст.л. солі та залити газованою водою (500-800 мл).
Коли хочете — додайте ще ароматного листя. Вишня, смородина, хрін (+корінь), суцвіття кропу — топ.
Потому майбутні малосольні огірки тримають 2 год при кімнатній температурі і ще 3-4 — у холодильнику.
До речі, чим довше тримаєте, тим солоніші огірки отримуєте
Радіо Трек: НОВИНИ