

Цього року Масниця починається 24 лютого і триватиме до 1 березня
Масниця – традиційне свято слов'ян. Воно прийшло до нас ще з дохристиянських часів.
Раніше цим святом люди зустрічали весну. Нині ж Масниця починається за тиждень до початку Великого посту.
На Масницю традиційно готують млинці, які символізували сонце. Втім, крім млинців, можна приготувати вареники, сирники, рибні страви, деруни та різноманітну випічку.
Вареники на кефірі з сиром
Для тіста вам знадобиться:
Для начинки потрібно:
Приготування:
Налийте в місткість кефір, додайте яйце, цукор, сіль та соду. Розмішайте до однорідності та залиште суміш постояти 5 хвилин. Потім поступово додайте борошно.
Накрийте тісто і залиште його на 15 хвилин. Поки тісто відпочиває, приготуйте начинку. Протріть сир через сито. Додайте жовток, цукор і сіль. Розмішайте до однорідного стану.
Сформуйте з тіста ковбаску і наріжте її на шматочки. Кожен такий шматочок трохи розплескайте.
Зліпіть вареники й викладіть їх на поверхню столу, посипану борошном. Відваріть їх у підсоленій воді. Після того як вареники спливуть, варіть їх ще 3-4 хвилини.
Сирники з маком
Вам знадобиться:
Приготування:
Розімніть сир виделкою разом з цукром та додайте всі інші інгредієнти.
На присипаній борошном поверхні сформуйте з тіста ковбаску.
Розріжте її на шість частин, надайте форму, обваляйте їх у борошні та обсмажте на олії.
Пиріг з лососем з листкового тіста
Вам знадобиться:
Приготування:
Замаринуйте рибу: натріть філе сіллю і спеціями, збризніть його соком половини лимона. З іншої половини лимона натріть цедру.
Розімніть вершкове масло кімнатної температури, дрібно поріжте зелень. Змішайте масло з лимонною цедрою та зеленню.
Наріжте тонкими скибками гриби та обсмажте їх.
Листкове тісто розділіть на дві частини й розкачайте так, щоб філе лосося помістилося на одній з частин. Викладіть рибу на тісто, змастіть соусом з масла і зелені, а зверху викладіть обсмажені гриби. Та накрийте другою половиною тіста.
Збийте яйце, змастіть краї та верх пирога.
Поставте пиріг в розігріту до 200 ° С духовку, зробивши зверху три невеликих проколи вилкою. Випікати пиріг потрібно 25-30 хвилин.
Деруни з грибами та сметаною в духовці
Вам знадобиться:
Приготування:
Картоплю, одну цибулину і часник почистьте і натріть на тертці. Додайте просіяне борошно, яйце, сіль і перець та перемішайте.
Розігрійте сковороду, влийте олію і столовою ложкою викладіть тісто. Обсмажте з двох сторін до готовності. Деруни повинні бути рум'яного кольору.
Цибулю і гриби тонко наріжте. Обсмажте на окремій сковороді до золотистого кольору. Трохи посоліть.
Візьміть два керамічних горщики. На дно викладіть перший шар дерунів.
Потім додайте приблизно по столовій ложці сметани і смажені гриби з цибулею. Повторіть шари.
Розігрійте духовку до 180-200 ° С і поставте туди горщики на 20 хвилин. Запікайте під кришечками.
Старовинний медовий збитень
Вам знадобиться:
Приготування:
У невеликій каструлі закип'ятіть воду, додайте цукор і мед і перемішайте.
Додайте в каструлю спеції і кип'ятіть на повільному вогні 10-15 хвилин.
Влийте в гарячий напій яблучний сік (краще – свіжовичавлений).
Подавайте збитень гарячим.
У напій можна додати тонкі скибочки лимона.
За матеріалами сайту Сьогодні
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ
Їх це не обходить: освітянка пояснила, чому відмінники з України мають гірші оцінки за кордоном
Просто киньте це при посадці в лунку: зберете по три відра картоплі з куща
Вчені назвали найкрасивіше жіноче ім’я: воно популярне в Україні
Мороз та сніг? Синоптик назвала регіони, куди повернеться холод
Пенсіонерам роздають новий вид посвідчень: як отримати і що робити зі старим
4 страви від Клопотенка, які змусять мозок «кричати» (ФОТО)
Різдвяний піст 2019: як урізноманітнити меню (РЕЦЕПТИ)
Від стандартного меню відмовилася ще одна школа на Рівненщині (ФОТО)
ТОП-10 кулінарних «шедеврів» із відривного календарика 2008 року (РЕЦЕПТИ)
РЕАЛЬНЕ морозиво у домашніх умовах: 4 рецепти рівнянам (ФОТО)
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415