ТОП-5 міфів про схуднення, які заважають отримати бажане тіло

Несподівана правда від дієтолога

Українська фітнес-тренерка та дієтолог Олександра Сваровських спростувала 5 поширених міфів про схуднення.

  • Перед кардіотренуваннями не можна їсти

Неважливо, коли ви поїсте – до кардіо чи після нього. Дослідження показуть, що жодної різниці тут немає.

Ми часто асоціюємо кардіотренування зі схудненням. Справді – вони чудово допомагають позбутися підшкірного жиру та зміцнити серце.

 

Однак цього для схуднення недостатньо. Значно краще поєднувати вправи разом з іншим "золотим" правилом – спалювати більше калорій, ніж споживати.

  • Кетодієта особливо ефективна для схуднення

Немає універсальних дієт, які допоможуть усім людям із зайвою вагою схуднути. Комусь підійде одне, комусь – інше. Основний ризик кетодієти в тому, що там надто мало вуглеводів: всього 5-10% від загального раціону.

Ви можете почуватися кволими. Адже організм бере енергію саме від вуглеводів. Та не варто переживати. Є безліч інших способів ефективно схуднути.

У будь-якому випадку дослідження показують, що втрачати вагу можна з однаковим успіхом із будь-яким відсотком вуглеводів в раціоні. Суть взагалі в білках криється, адже саме вони дають відчуття насичення, – розповідає дієтологиня.

  • Алкоголь перетворюється у жир

Ні-ні-ні. Це абсолютно хибна думка – алкоголь не осідає в наших боках. Але він робить іншу підступну хитрість, змушуючи організм зайвий раз виконувати непотрібну роботу.

 

Ось що робить алкоголь: поки тіло займається його метаболізмом (а алкоголь калорійний), воно не спалює в цей час жири, – пояснює Олександра.

  • Існують спеціальні продукти, які спалюють жир

Ще одна неправда, в яку взагалі не потрібно вірити. На жаль, немає продуктів, які дозволяють спалювати жири. Як бачите такий список в Інтернеті – одразу його закривайте. Красиву фігуру можна створити вправами і правильним харчуванням, а не йогуртом із корицею.

  • Молочні продукти погано впливають на фігуру

Звісно, якщо ви за один день з’їдатимете по 5-10 кілограмів сиру, то проблеми із зайвими кілограмами справді будуть. Але самі по собі молочні продукти мають нейтральний ефект на вашу вагу. Все потрібно оцінювати у комплексі.​

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень