Топ-5 продуктів, які найкраще їсти у грудні

Зігріваємося прянощами замість жирної та калорійної їжі

Чомусь саме взимку нам часто хочеться більше солодощів, калорійної та жирної їжі, щоб зігрітися. Втім, це не найкращий спосіб і точно не потрібний тим, хто працює в дома та мало рухається. А в умовах пандемії неабияка частина людей перейшла саме на дистанційну роботу. 

Читайте, як слід змінити раціон із приходом зими та які продукти варто додати.

1. Зігрівальні пряні спеції: це може бути імбир, куркума, карі, паприка, чилі.

Гостра їжа не є шкідливою, а, навпаки, стимулює перетравлення їжі. Також перед основними стравами можна з’їдати шматочок імбиру, злегка збризнутий лимонним соком. Додаючи до раціону страви зі спеціями й теплі чаї, що зігрівають, ви мінімізуєте потребу в надлишкових калоріях.

2. Теплі заспокійливі чаї – з ромашкою, шипшиною, імбиром. Узимку нам зазвичай хочеться пити менше води, ніж улітку, але рідина нам потрібна завжди. Тож такі напої багаті антиоксидантами, нутрієнтами й вітаміном С.

3. Морква, буряк, редиска, селера, петрушка, цибуля, часник, хрін. Дуже корисні для нашого кишківника продукти, а тому й для нашої імунної системи.

Узимку найкраще обирати сезонні та локальні овочі, а не екзотичні  продукти.

4. Квашена капуста, огірки, помідори. Щодо свіжих тепличних овочів, як-от огірки та помідори, які зараз можна придбати в супермаркеті або на ринку, то не варто часто їсти їх узимку, тому що є питання до їхньої якості та натуральності.

Втім, якщо посеред зими вам захотілося відтворити смак літа та з’їсти свіжий огірок або салат, не варто відмовляти собі в цьому задоволенні.

5. Найкращі фрукти взимку – ті, які є звичними для наших широт у цей сезон. Це можуть бути яблука, айва, певні сорти груші. Також можна їсти заморожені фрукти та ягоди, наприклад, заморожену обліпиху. Не варто зловживати цитрусовими, яких ми звикли багато їсти взимку.

Звісно, це не означає, що потрібно взагалі не їсти мандарини чи апельсини, питання тільки в тому, щоб їх не було забагато в раціоні. 

Саме взимку ми набираємо найбільшу кількість ваги, тож почніть перший місць зими правильно. Основна причина стрімкого росту ваги – це велика кількість свят за короткий час. Тому головна порада тут – скласти здорове меню для  новорічного застілля .

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень