То справді «жива вода»: корисні властивості березового соку

Весняний напій допомагає при хворобах шлунково-кишкового тракту

Сезон забору березового соку триває практично до моменту появи перши листочків. Сік можна вважати природними ліками завдяки особливим корисним властивостям.

При цьому корисний як сирий березовий сік, так й квас на його основі.

Склад соку

Сік містить ферменти та біологічні стимулятори, які здатні укріпити імунітет:

  • Кальцій
  • Магній
  • Калій
  • Дубильні речовини
  • Фітонциди

Завдяки цьому складу березовий сік добре впливає на роботу серцево-судинної системи, має протизапальні та антимікробні властивості.

Властивості соку

Серед корисних властивостей соку неймовірна здатність позбавляти від синдрому хронічної втоми, сонливості. Експерти вважають, що березовий сік незмінний помічник у боротьбі з авітамінозом. Крім того, він відіграє ключову роль у покращенні обміну речовин.

Березовий сік допомагає налагодити роботу шлунково-киш­кового тракту, печінки й навіть допомагає запаленні дванадцятипалої кишки, виразці й зниженій кис­лотності, з захворюваннями жов­чного міхура.

А от при утворених каменях у сечовому міхурі, пити березовий сік слід обережно, адже він може спровокувати рух каменів.

При цьому застосування соку показує хорошу динаміку при лікуванні хвороб суглобів, ревматизму, артриту й навіть здолати ураження дихальних шляхів.

У давнину березовий сік використовували навіть для зняття головного болю, щоб позбутися токсинів й загалом для зняття інтоксикації.

Народна медицина та березовий сік

Щоб позбутися нежитю – щоранку необхідно пити свіжий березовий сік (в сезон). У разі кашлю – сік можна підігріти.

Березовий сік широко засто­совується і в косметології. Ним можна на деякий час замінити косметичну пінку і тонік, бо цей продукт чудово освіжає й очищає шкіру. Для цього просто вмивай­теся соком вранці.

Сік берези рекомендують для протирання шкіри за екземи, пігментних плям і вугрової висипки, а також для її зволоження й очи­щення.

Як зберігати березовий сік

Натуральний березовий сік може зберігатися дуже мало. У скляній банці в холодильнику сік можна зберігати не довше ніж 2-3 дні. Але якщо законсервувати сік або приготувати з нього квас, то він простоїть ще кілька місяців.

Пити сік слід свіжим по 1 склян­ці 3-4 рази на день за пів години до їди. Або замість питної води. На соку також можна варити ком­поти, киселі, каву, готувати чай і каші.

Джерело: Високий замок

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень