Ті, хто були щеплені від туберкульозу, здебільшого переносять коронавірус легко, або й не хворіють (6 ФОТО)

Сенсаційна гіпотеза американських вчених знаходить дослідне підтвердження

Чому коронавірус найбільше вдарив по Італії і США?

Американські епідеміологи вважають, що вся справа в непривитості їхнього населення протитуберкульозною вакциною БЦЖ.

Про це пише Ліга.нет з посиланням на провідний медичний сайт medRxiv

До речі,

БЦЖ (лат. BCG), скорочення від Бацила Кальметта — Герена (лат. Bacillus Calmette–Guérin) — єдина наявна вакцина для щеплення проти туберкульозу, виготовлена з Mycobacterium bovis і вперше використана 1921 року. Входить до переліку основних лікарських засобів ВООЗ.
 

В Україні та багатьох інших країнах, де поширений туберкульоз, щеплення вакциною БЦЖ є обов'язковим.
 

В Америці ж такі щеплення обов’язковими не були: їх нікому й не робили.

Так виглядає вакцина БЦЖ

Тепер американські вчені сподіваються, що протитуберкульозну вакцину БЦЖ можна буде застосовувати, як метод боротьби з коронавірусом у США.

На їх переконання, існує зв'язок між силою спалаху коронавірусу та смертністю від нього в різних країнах і тим, наскільки широко й давно там прищеплюють людей протитуберкульозною вакциною БЦЖ.

Про це епідеміологи з США пишуть в препринті дослідження на medRxiv.

Автори доповіді стверджують, що там, де такої вакцинації не було (Італія, Нідерланди, США), коронавірус поширився найшвидше і саме тут найбільше людей постраждало від супутніх хвороб викликаних вірусом COVID-19.

Вчені, зокрема, зазначають, що швидкість поширення і число смертей залежать від того, наскільки в тій чи іншій країні сильна економіка, чи розвинута система охорони здоров'я, які там культурні норми і що робиться для протидії пандемії. Але в частині країн (Італія, США, Бельгія, Нідерланди, Іран) ця кореляція не працює.
.

Чому?
 

Автори аналізу вважають, що ці країни об'єднує відсутність щепленого БЦЖ населення або відносно недавній початок політики такої вакцинації населення.

Порахувавши співвідношення кількості населення цих країн до випадків зараження (і смертності від COVID-19), дослідники побачили, що там, де немає щеплення БЦЖ, епідемія йде вчетверо швидше і сильніше, ніж в середньому по планеті.

І навпаки, у відносно бідних країнах, але з тотальною і давньою вакцинацією БЦЖ (наприклад, Бразилія) спостерігається незвично низький рівень смертності від коронавірусу – попри слабку економіку.

Медики окремо виділили Китай, де щеплення БЦЖ припинили робити в 1966-1976 роках.

Це, вважають автори дослідження, призвело до появи «слабкого прошарку» населення, який більше за інших постраждав в КНР від спалаху SARS-CoV-2.

«Країни, в яких пізніше запускали політику всеохопного щеплення  БЦЖ (Іран, 1984 рік), мають високу смертність від COVID-19, що узгоджується з ідеєю про те, що БЦЖ захищає щеплених людей похилого віку», - пишуть в доповіді.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень