У Сарненській лікарні випробовують маски, зроблені на 3D-принтері

Альтернативні засоби захисту готові виготовляти на Рівненщині

На Рівненщині планують розпочати виробництво захисних масок-екранів для лікарів.


Місцеві інженери розробили прототипи захисних засобів. Кілька екземплярів надруковано на 3D-принтері або ж методом вирізування лазером з акрилу. Наразі вони проходять тестування у Сарненській ЦРЛ, — йдеться на сайті Рівненської ОДА.

Ці захисні екрани — це альтернатива традиційним захисним засобам, що використовуються у лікувальних закладах. Їх застосовують як в Україні, так і в європейських країнах.
З огляду на те, що наразі спостерігається дефіцит звичайних масок, можна використати розробки місцевих інженерів та налагодити виробництво інноваційних захисних засобів на території нашої області. Важливо, що соціально відповідальний бізнес готовий фінансово підтримати ініціативу, — зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг.

Розробники з НУВГП Володимир Левшенюк та Михайло Грушевський, розповідають, що подібні маски вимагають менше часу для виробництва.


Захисні екрани, що виготовлені на 3D-принтері - зручніші. Вони завдяки деталям щільно прилягають до обличчя та не створюють дискомфорту під час використання.

 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень