ТЦК може виписувати скільки завгодно штрафів ухилянтам. Це щоразу нове порушення

З 16 липня повістки надсилатимуть поштою 

В Україні триває мобілізація військовозобов'язаних. 16 липня завершується період відведений військовозобов'язаним на оновлення даних, і від цієї дати уповноважені особи мають право вручити в людині повістку як за місцем проживання, так і в будь-якому громадському місці (навіть на роботі).

Вручати повістку мають право:

  • уповноважені представники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП)
  • представники районних, міських державних адміністрацій (військових адміністрацій)
  • представники органів місцевого самоврядування
    роботодавці

Відповідно, військовозобов'язані мають з'явитися до ТЦК у вказані у повістці терміни. А от якщо проігнорувати повістку, то можуть виписати штрафи. 

Юристи пояснюють - що сплата штрафу за неявку до ТЦК не означає, що людина не підлягає призову, і їй не потрібно йти в армію. 

Оплата штрафу не звільняє людину від обов'язку, - пояснюють юристи. 

 

Будь-яка інша повістка (виклик на іншу дату) та неявка в цю дату - буде новим порушенням, - пояснює юрист.

Закон ніяк не обмежує кількість штрафів, які можна виписати військовозобов'язаному за одне й те ж порушення. Зважаючи на всі законні терміни, людина може отримувати штраф що два місяці. 

Крім того, ТЦК можуть майже щодня виписувати нову повістку з викликом на нову дату, і це теж не буде порушення.  І кожного разу - штраф.

 

Отже, шлях до 160 000 грн сумарної заборгованості (розмір санкцій, від якого виконавча служба може не тільки арештовувати рахунки та майно, а й займатися їх фактичною реалізацію) не такий вже довгий, -  кажуть фахівці.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень