Поліція прийде у кожен дім: ухилянтів оголосять у розшук

Йдеться про тих, хто відповідно до нового закону про мобілізацію не оновить свої дані до 18 липня 

ФОТО ілюстративне з мережі

Після ухвалення нового закону про мобілізацію українцям дали 60 днів на оновлення даних.  Це можна зробити через застосунок Резер+, у ЦНАПі або ТЦК. Тих, хто цього не зробить до визначеної дати, буде оголошено в розшук. Причому правоохоронці разом із працівниками ТЦК можуть навідатись за місцем проживання військовозобов'язаного.

Поліція може прибути на місце проживання особи для розшуку. Якщо особу розшукати не вдалося, після цього буде вислано новий документ — вимогу ТЦК. Якщо протягом 10 днів особа не з'явиться, ТЦК звернеться до суду з позовом про обмеження їй права на керування транспортним засобом, — пояснила юристка. 

Але не всі українські ухилянти мають авто. Тож таке покарання можна застосувати не до всіх.  Серед інших важелів впливу - штраф на суму до 25 тисяч гривень. Якщо цей штраф не сплатити, то можуть обмежити користування банківською карткою, а також можуть заарештувати його майно.

Крім того, не завершиться й вуличний «вилов» ухилянтів. Після перевірки документів поліція матиме право примусово доставляти до ТЦК громадян, оголошених у розшук, або тих, у кого при собі не виявиться документів.   

Якщо військовозобов'язаний не оновив дані, поліція матиме право доставити його до ТЦК. Це може статися, наприклад, після перевірки документів на блокпості, у випадку якщо відповідні документи відсутні в особи, — попередила юристка Надія Шуляк.

 

Джерело: novyny.live

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень