Чи можуть ухилянти «нескінченно» платити штраф і не з’являтися за повісткою

У ТЦК дали відповідь

Речник Полтавського обласного ТЦК Роман Істомін розповів, що уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за неявку за повісткою, ухилянтам не вдасться. Адже адміністративне покарання не звільняє чоловіків від виконання військового обов’язку.  

Сплата штрафу — це ж не спосіб відкупитися від своїх обов’язків. Адміністративне покарання не звільняє від виконання військового обов'язку. Тобто громадянин може заплатити штраф і бути призваним на службу за мобілізацією, тобто він все одно повинен виконати свій обов’язок, – розповів Роман Істомін.

Він також додав, що неявка за повісткою передбачає один штраф. Якщо ж військовозобов’язаний не прибуває за повторно врученою повісткою — це вже інший штраф за інше правопорушення. З часом за свідоме ухиляння від мобілізації може настати й кримінальна відповідальність.

Джерело: Патріоти України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень