Програма викликає чимало питань: відомо, чому не варто використовувати «Резерв+» для оновлення даних

Пояснення юриста

Нещодавно в Україні запустили додаток «Резерв+», в якому військовозобов'язані українці можуть оновити свої військово-облікові дані. У Міністерстві оборони зазначили, що вже понад мільйон громадян пройшли процедуру, використовуючи додаток.

Втім юрист Ростислав Кравець вважає, що є певні сумніви щодо його безпеки. Про це він розповів в інтерв'ю блогеру Андрію Луганському.

За словами юриста, у «Резерв+» все ще немає офіційного статусу, тому виникають сумніви щодо його безпеки та законності. Разом з тим правознавця турбує відсутність сертифікатів чи офіційних документів, які могли б підтвердити надійність захисту даних у додатку.

- Що стосується захисту персональних даних – у мене особисто є сумніви. Щодо наявності сертифікатів безпеки – у мене також є сумніви.

 

Тому що крім заяв, що додаток захищений, більше нічого немає. Жодних документів, сертифікатів сьогодні не оприлюднювали, - каже експерт.

Тому Кравець радить усім українцям оновити дані надійнішим способом. Для цього їм необхідно відвідати ЦНАП чи ТЦК. Він зазначив, що тільки коли у додатку «Резерв+» з'явиться QR-код, який анонсувало Міноборони, можна буде ним користуватися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень