Програма викликає чимало питань: відомо, чому не варто використовувати «Резерв+» для оновлення даних

Пояснення юриста

Нещодавно в Україні запустили додаток «Резерв+», в якому військовозобов'язані українці можуть оновити свої військово-облікові дані. У Міністерстві оборони зазначили, що вже понад мільйон громадян пройшли процедуру, використовуючи додаток.

Втім юрист Ростислав Кравець вважає, що є певні сумніви щодо його безпеки. Про це він розповів в інтерв'ю блогеру Андрію Луганському.

За словами юриста, у «Резерв+» все ще немає офіційного статусу, тому виникають сумніви щодо його безпеки та законності. Разом з тим правознавця турбує відсутність сертифікатів чи офіційних документів, які могли б підтвердити надійність захисту даних у додатку.

- Що стосується захисту персональних даних – у мене особисто є сумніви. Щодо наявності сертифікатів безпеки – у мене також є сумніви.

 

Тому що крім заяв, що додаток захищений, більше нічого немає. Жодних документів, сертифікатів сьогодні не оприлюднювали, - каже експерт.

Тому Кравець радить усім українцям оновити дані надійнішим способом. Для цього їм необхідно відвідати ЦНАП чи ТЦК. Він зазначив, що тільки коли у додатку «Резерв+» з'явиться QR-код, який анонсувало Міноборони, можна буде ним користуватися.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень